Najnovije vesti

ISTRAGA ČETVOROSTRUKOG UBISTVA: Pikavac rešava misteriju masakra u Jabukovcu
Mesto zločina... Salaš Kazimirovića, Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

VEŠTAČENJA

ISTRAGA ČETVOROSTRUKOG UBISTVA: Pikavac rešava misteriju masakra u Jabukovcu

Crna Hronika

Tužilaštvo naložilo analizu opuška pronađenog na salašu Raje Kazimirovića, koji je likvidiran sa majkom, sestrom i sestričinom

Više tužilaštvo u Negotinu naložilo je veštačenje DNK tragova sa opuška koji je pronađen na salašu u Jabukovcu, gde su prošlog leta ubijeni Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i sestričina Dragana Jozeljić (53), kako bi se utvrdilo da li profil pripada osumnjičenoj Maji Bađikić.

Zbog zločina u Jabukovcu prvo je uhapšen Davor Pernić (35), a potom i Maja Bađikić (25), s kojom je bio u ljubavnoj vezi. Pernić je priznao zločin i najpre je rekao da je sam likvidirao porodicu, ali je posle dva meseca promenio iskaz. - U oktobru je istražiteljima rekao da mu je u zločinu pomagala ljubavnica i da je ona pucala u dve žrtve, pa je Maja uhapšena, ali je nakon tri meseca puštena da se brani sa slobode - kaže izvor i nastavlja: - Pernić je tvrdio da poseduje nekoliko snimaka svojih i Majinih telefonskih razgovora, te poruke, koje navodno dokazuju njenu umešanost u masakr. Međutim, u tužilaštvu su preslušani razgovori između Pernića i Bađikićeve, ali u njima nije bilo govora o zločinu. Pernić je te snimke predložio jer je navodno snimao sve što je pričao s Majom, ali je kasnije kazao da baš taj razgovor o planiranju zločina nije snimljen.

Maja Bađikić
Maja Bađikićfoto: Privatna Arhiva

Maja je od samog početka negirala umešanost u zločin, a osim Pernićevih reči, protiv nje još uvek nema materijalnih dokaza. - Na oružju iz kog je pucano nisu nađeni Majini DNK tragovi, dok Pernićevi jesu, a sada se ispostavilo da ni u njihovoj međusobnoj komunikaciji nema govora o masakru. Jedino što je ostalo da se uradi jeste veštačenje pikavca nađenog na mestu zločina - kaže izvor. - Trebalo bi da se utvrdi da li na njemu ima DNK tragova Maje Bađikić. Ostala veštačenja su privedena kraju, tako da je posle toga tužilaštvo na potezu - dodao je izvor.

Otac osumnjičenog

DAVOR NE PUŠI

foto: Privatna Arhiva

Slaviša Pernić, otac osumnjičenog Davora, ranije je za Kurir objašnjavao da su na mestu zločina nađeni opušci, ali da je njegov sin nepušač. - Davor nikad nije zapalio cigaretu, pa otkud ti pikavci? Siguran sam da je tamo bilo još nekoga i da moj sin, ako je počinio ubistvo, to nije uradio sam, već na nečiji nagovor - rekao je ranije Slaviša.

Kurir.rs/ J. I.  Foto:   Zorana Jevtić, Privatna arhiva

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...