VUKOTIĆA HTELI DA OTRUJU CIJANIDOM U ZATVORU! Mafija umalo ubila sve vođe škaljaraca! ČUDOM se spasio!
Rade mu o glavi... Jovan Vukotić, Foto: Privatna Arhiva, Shutter

OTKRIVAMO detalje

VUKOTIĆA HTELI DA OTRUJU CIJANIDOM U ZATVORU! Mafija umalo ubila sve vođe škaljaraca! ČUDOM se spasio!

Crna Hronika -

Četvorica osumnjičenih za pripremanje ubistva Jovana Vukotića, desne ruke Igora Dedovića, koji je likvidiran u Atini, skovala su plan da sipaju otrov u hranu koja mu se dostavlja iz jednog restorana.

Istraga protiv četvorice uhapšenih muškaraca, zbog sumnje da su pripremali ubistvo jednog od vođa škaljarskog klana Jovana Vukotića, koji trenutno boravi u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu, pokazala je da su nameravali da ga otruju natrijum-cijanidom!

Kako izvor Kurira otkriva, veštačenje supstance koja je pronađena kod osumnjičenih pokazalo je da se radi o ovom hemijskom jedinjenju, koje bi, da je dospelo u Vukotićevu hranu, ubilo „škaljarca“ za minut.

Kako smo ranije pisali, likvidacija Vukotića osujećena je pre mesec dana, kad je policija uhapsila osumnjičene.

Maskirani u policajce

- Prema do sada prikupljenim dokazima, četvorica osumnjičenih planirali su da, obučeni u policijske uniforme, presretnu osobu blisku Jovanu Vukotiću koja mu svakodnevno donosi ručak iz jednog poznatog beogradskog restorana. Međutim, to im nije pošlo za rukom, pošto su tu osobu presreli u trenutku kad kod sebe nije imala hranu, već garderobu. Predstavili su se kao policajci i zatražili da rutinski prekontrolišu šta nosi u kesama. Međutim, Vukotićevoj „poseti“ to je bilo sumnjivo i sve je odmah prijavljeno nadležnima - otkriva izvor Kurira.

Policija je odmah identifikovala i uhapsila četvoro osumnjičenih, a osim lažnih policijskih prsluka, sa oznakama UKP, kačketa i policijske značke, koja je ukradena još 2006, kod njih je nađeno i oružje.

Vođa „kavčana“...Radoje Zvicer
Vođa „kavčana“...Radoje Zvicerfoto: MUP CG

- Tada je kod njih pronađena i sumnjiva supstanca, a veštačenjem je utvrđeno da je reč o opasnom otrovu, cijanidu. Da su uspeli da cijanid ubace u hranu, nema sumnje da bi, i pored velikog i pojačanog obezbeđenja koje Vukotić ima u ćeliji, uspeli u svojoj nameri - kaže izvor i napominje da svaki pritvorenik ima pravo da dobija hranu od kuće ili iz restorana.

- Postoji pravilnik, po kom osuđeniku koji podnese zahtev hrana može da stiže svakodnevno, jednom dnevno. Međutim, uprava hranu ne može da prihvati od bilo koga ko je donese, već se tačno zna ko može da je dostavi. Takođe, hrana koja stigne, pre nego što se da osobi, pregleda se, ali samo u smislu da u njoj nema nedozvoljenih predmeta, kao što su sečiva, nožići, testerice. Nije dozvoljeno da se unese meso s kostima ili hrana praškastog oblika. Međutim, sastav hrane se ne pregleda, pa je izvesno da je spletom okolnosti Vukotić izbegao smrt - dodaje on.

Pokrenut postupak

Protiv osumnjičenih je pokrenut postupak za nedozvoljeno držanje oružja, ali i za pripremu ubistva.

U šoku... Supruga jednog od ubijenih
U šoku... Supruga jednog od ubijenihfoto: Printscreen Star.gr

Istražitelji veruju da su paralelno pripremani likvidacija Vukotića i ubistvo Dedovića.

Uviđaj... Zločin u restoranu
Uviđaj... Zločin u restoranufoto: Printscreen Star.gr

- Dedović i Vukotić su bili u izuzetno bliskim, navodno čak u kumovskim odnosima. Veruje se da je napad na njih nastavak krvavog rata dva najveća balkanska klana, kavačkog i škaljarskog, u kom je od 2014. ubijeno preko 40 ljudi. Praktično, likvidacijom njih dvojice „škaljarci“ bi nestali - dodaje sagovornik.

Posete

MANEKENKA GA OBILAZILA

Posle deportacije Vukotića iz Turske u Srbiju, u septembru 2018, njega su redovno obilazili nevenčana supruga, manekenka Dejana Živković i sada pokojni otac Veselin Vukotić. Oni su mu donosili garderobu i hranu.

foto: Marina Lopičić

- Navodno, Dejana i Jovan više nisu u vezi, a otac mu je ubijen prošle godine - kaže izvor Kurira, ne želeći da otkriva ko od najbližih sada Vukotiću donosi hranu. Vukotić je u decembru u Beogradu odslužio kaznu od 15 meseci zatvora zbog falsifikovanja dokumenata i čeka konačnu odluku o izručenju Crnoj Gori, koja ga traži zbog pokušaja ubistva.

Tajna ekstradicija

ZNA DA JE UGROŽEN

Izvor Kurira podseća da je Jovan Vukotić, tokom suđenja pred beogradskim Drugim osnovnim sudom za falsifikovanje dokumenata, objasnio da je pasoš na tuđe ime koristio da njegovi suparnici, i oni koji mu rade o glavi, ne bi znali gde se kreće.

- Posle otkrića da je Vukotiću život ugrožen praktično i iza rešetaka, pojačano mu je obezbeđenje. Osim toga, veliki izazov predstavljaće i njegov transport, ukoliko na snazi ostane odluka o njegovog ekstradiciji Crnoj Gori. Transport bi u tom slučaju morao da bude obavljen u najvećoj tajnosti, i to najverovatnije avionom - objašnjava izvor Kurira.

Šta je cijanid

UBIJA ZA MINUT, IZGLEDA KAO SRČANI UDAR!

foto: Shutterstock
  • Spada u grupu najbržedelujućih otrova
  • Nema boju i ukus, ali njegov miris podseća na miris divljeg badema
  • Samo 200 miligrama može da ubije odraslog čoveka za jedan minut
  • Trovanje cijanidom deluje kao srčani udar
  • U istoriji, za ubistva je korišćen u nacističkim logorima tokom Holokausta
  • Neki izvori navode da ga je za samoubistvo koristio i sam Adolf Hitler
  • Hrvatski general Slobodan Praljak u direktnom prenosu iz sudnice Haškog tribunala ubio se 2017. popivši cijanid

Kurir.rs/ ekipa Kurira Foto: Privatna Arhiva, Shutter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track