MALČANSKI BERBERIN PREBAČEN U BEOGRAD! Jovanović ide na psihijatrijsku procenu
Foto: čitalac Kurira

ispituje se uračunljivost

MALČANSKI BERBERIN PREBAČEN U BEOGRAD! Jovanović ide na psihijatrijsku procenu

Crna Hronika -

Ninoslav Jovanović (47), zvani Malčanski berberin, iz zatvorske ćelije istražnog pritvora Kazneno popravnog zavoda u Nišu prebačen je sinoć, 23. januara u Centralni zatvor u Beogradu.

- Jovanović je po nalogu sudije prebačen na psihijatrijsko veštačenje u Beograd. Na psihijatriji zatvorske bolnice u Beogradu nad njim će biti ispitana uračunljivost. Reč je o davanju stručne procene o njegovoj uračunljivosti u trenutku otmice i ponašanju tokom bekstva pred poterom policije i sveukupna ocena o njegovom psihičkom stanju. Ranije veštačenje je pokazalo da je moguće da on ponovi krivično delo što je on i učinio godinu i nešto od puštanja na slobodu nakon 12,5 godina zatvora. Psihijatri će da procene da li će ići na sud ili će se dugo lečiti na zatvorskoj psihijatriji, rekao nam je izvor blizak istrazi.

Nakon veštačenja videće se da li će protiv Jovanovića biti podignuta optužnica ili ne.

Jovanović je za otmicu obljubu devojčice 2005. godine osuđen na 15 godina robije, a ta kazna mu je smanjena pa je izašao na slobodu nakon 12,5 godina robije. Iako je veštak pre njegovog puštanja naveo da je on u stanju da ponovi to delo, on se našao na slobodi. Krajem prošle godine, 20. decembra on je oteo maloletnu Moniku K.(12) i 17 dana su se krili od potrage u napuštenim kućama i prethodno napravljenim zemunicama. Monika je slučajno nađena 29. decembra, a on je u ruke zakona pao 5. januara.

Monika K. se oporavlja na kućnom lečenju.

M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track