Najnovije vesti

PALI U HAMBURGU ZBOG PROVALE: Dva Srbina pljačkali vilu, kad ih je gazda provalio, jedan se sakrio u tuš-kabinu!
Foto: Fotomontaža

LISICE

PALI U HAMBURGU ZBOG PROVALE: Dva Srbina pljačkali vilu, kad ih je gazda provalio, jedan se sakrio u tuš-kabinu!

Crna Hronika

Filmski - Dvojica naših državljana uhapšena tokom krađe u jednoj kući, policijski pas našao jednog iza zavese u kupatilu, drugi pobegao u podrum

Sprski državljani stari 42 i 52 godine uhapšeni su Hamburgu u Nemačkoj jer su u toku noći provalili u jednu raskošnu vilu s namerom da je opljačkaju, preneli su lokalni mediji.

Srbi su, kako navode, uhapšeni nakon što je vlasnik vile (57) prijavio policiji da čuje buku iz podruma.

Buka iz podruma

- Vlasnik objekta bio je na poslu čitav dan i kući se vratio kasno uveče. Nije poznato da li su lopovi iz Srbije u tom trenutku već bili u vili, jer muškarac nije primetio ništa sumnjivo. Međutim, nekoliko sati kasnije čuo je buku iz podruma, nešto nalik koracima. Tako prestravljen, uzeo je telefon i pozvao policiju, kojoj je, navodno, rekao: „Čujem korake u podrumu moje kuće. Mislim da me neko pljačka“ - navodi izvor nemačkih medija.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Kako dodaje, policajci su vlasniku vile rekli da pokuša da ostane smiren, kao i da - ukoliko se nalazi blizu vrata - napusti dom i sačeka njihov dolazak. - Tako je i učinio, a nekoliko patrolnih vozila ubrzo je došlo ispred kuće. Naoružani policajci potom su ušli u vilu i počeli da je pretražuju. Samo nekoliko minuta kasnije su u podrumu, iza stuba, ugledali provalnika (42), koji je, verovatno tragajući za dragocenostima, ispremeštao stvari koje su bile na policama u podrumu. Nadležni su mu odmah stavili lisice - kaže sagovornik tamošnjih medija.

Nedugo zatim, kako objašnjava, policajci su čuli buku s prvog sprata vile, pa je u potragu za drugim lopovom bio uključen i pas po imenu Etna, koga je vodio glavni komesar Jan K.

Hladan tuš za lopova

- Buka je najednom prestala, a komesar i njegov pas uputili su se na prvi sprat. Etna je počela da laje, a potom je svog vlasnika odvukla u kupatilo. Komesar najpre nije primetio ništa, bilo je tiho. Ali je oprezno prišao tuš-kabini i pomerio zavesu, a iza zavese nalazio se lopov (52) iz Srbije! I on je, kao i njegov saučesnik i zemljak, uhapšen i odveden u stanicu - dodaje sagovornik lokalnih medija.

Brojna razbojništva

SRPSKI DVOJAC POD LUPOM

Budući da su se u Hamburgu u prethodnom periodu desile brojne pljačke, policija provera da li je uhapšeni dvojac iz Srbije odgovoran i za neke od njih. Oni su privedeni u nadležno tužilaštvo u tom gradu, gde će biti u mogućnosti da iznesu odbranu.

Kurir.rs/ Dušan Stamenković  Foto: Fotomontaža

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...