SUĐENJE GORANU ABDULOVU: Ubio ljubavnika iz straha da će ga ostaviti!
Foto: Privatna Arhiva

PSIHOLOG

SUĐENJE GORANU ABDULOVU: Ubio ljubavnika iz straha da će ga ostaviti!

Crna Hronika -

Goran Abdulov bio je bitno smanjeno uračunljiv u trenutku kada je u njegovom iznajmljenom stanu u Zemunu 7. jula 2018. godine ubio studenta iz Nevesinja Marka Radovića, s kojim je bio u emotivnoj vezi, posvedočili su juče pred Višim sudom u Beogradu sudski veštaci.

Komisija stručnjaka, psihologa i psihijatara utvrdila je da je Abdulov, inače poznat kao Jovana Transica, emotivno nestabilna ličnost koja je u tom trenutku procenila da je ugrožena. - Mi, kao komisija veštaka, zaključili smo da je njegova mogućnost da shvati značaj svog dela i upravlja svojim postupcima bila smanjena. Imali smo utisak da je kod njega u tom trenutku traumatičnija bila pretnja prekidom veze od fizičkog napada, ako ga je uopšte bilo - rekla je pred sudom psiholog Nada Janković.

Podsetimo, Abdulov je tokom iznošenja odbrane naveo da je Radović njega prvi napao, da ga je maltretirao i uzimao mu novac. - Bio je u procesu promene pola i primao je terapiju kao pripremu za operaciju, koja je trebalo da mu smanji, odnosno blokira testosteron i snizi seksualni nagon i agresiju, ali terapija kod njega nije dovela do toga - procenila je komisija veštaka.

Inače, za ubistvo Abdulovu preti kazna do 15 godina zatvora.

Kurir.rs/ J. S. Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track