POBEGAO IZ KUĆNOG PRITVORA: Igor Petrović krvnički pretukao žandarma i njegovu ženu u Novom Sadu I DALJE BEŽI OD PRAVDE
Foto: Printscreen

POBEGAO IZ KUĆNOG PRITVORA

POBEGAO IZ KUĆNOG PRITVORA: Igor Petrović krvnički pretukao žandarma i njegovu ženu u Novom Sadu I DALJE BEŽI OD PRAVDE

Crna Hronika -

Igor Petrović (37), koji je zajedno sa Nenadom Ćurčićem (34) u januaru 2017. godine u Novom Sadu krvoločno i bez ikakvog razloga na ulici prebio žandarma Borisa Jevrosimova (36) i njegovu suprugu Svetlanu (36) pobegao je iz kućnog pritvora.

Petrović je sredinom novembra prošle godine, samo dan nakon izricanja sramno kratke presude u trajanju od dve godine zatvora za prebijanje žandarma i njegove supruge, uhapšen u Somboru sa bezmalo 200 grama heroina nakon čega mu je određen pritvor, navodi Blic.

Novosađane je bio šokirao brutalni napad na Jevrosimova (34) i njegovu suprugu. Jevrosimov je u tuči primio više od 100 udaraca i ranjen je u ruku, ali je uspeo da spase suprugu i sebe mnogo goreg scenarija.On i njegova supruga samo su pukim slučajem preživeli krvničko batinanje i ranjavanje.

Čitav napad zabeležile su i kamere sa obližnjeg objekta. Ono što je najviše zabrinulo javnost je to što napadači nisu stali ni kad im je Jevrosimov pokazao službenu legitimaciju.

Petrović je na osnovu sporazuma o priznanju krivice osuđen na pet godina zatvora zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

- Nakon izricanja presude, Petroviću je ukinut pritvor 25. decembra i izrečena mu je kazna zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora do pravosnažnosti presude, odnosno upućivanja na izdržavanje zatvorske kazne. Budući da se Petrović oglušio o mere suda, postupajući sudija 28. januara ove godine doneo je novo rešenje u kome je osuđenom određen pritvor, a nadležnima u Policijskoj upravi Sombor izdata je naredba da za Petrovićem izdaju poternicu – kažu u Višem sudu u Somboru.

Iz izvora u policiji se saznaje da je Petrović u kućnom pritvoru u Bačkom Brestovcu presekao kleštima nanogicu kada je shvatio da će uskoro na izdržavanje kazne i verovatno uz pomoć prijatelja umakao poteri.

- Policija intenzivno traga za Petrovićem, za koga postoje indicije da planira da napusti Srbiju, ali da se verovatno i dalje krije kod nekog prijatelja ili pomagača. Nadamo se da ćemo ga uskoro uhapsiti jer su se u poteru uključile i kolege iz drugih Policijskih uprava – kratko priča izvor iz somborske policije.

Podsetimo, Igor Petrović i Nenad Ćurčić osuđeni su na samo dve godine zatvora zbog prebijanja žandarma i njegove supruge zato što ovaj slučaj pred sudom nije tretiran kao pokušaj ubistva, već kao nanošenje teških telesnih povreda i napad na službeno lice, bez obzira na to što su napadači Jevrosimovu uspeli da otmu pištolj i rane ga u šaku.

Jevrosimove kolege kažu da je Petrovićevo bekstvo samo dokaz da su bili u pravu kada su izrazili protest zbog sramno kratke kazne na koju je on osuđen zajedno sa Ćurčićem.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

- U procesu nam je zasmetalo to što delo nije kvalifikovano kao pokušaj ubistva jer je sudija kao olakšavajuću okolnost uzela to da nije postojao motiv i da se kolegina službena legitimacija nije najbolje videla. Povrh svega, dobili su po dve godine zatvora koje su praktično odslužili u pritvoru, a za ta krivična dela propisane su kazne od pet do osam godina zatvora. I sada kako mi da se zaštitimo kada se višestrukim povratnicima kriminalcima daju blage presude? Mi smo stalno na dužnosti, bez obzira na to da li smo u uniformi ili ne. Da li je ovo poruka da treba da okrenemo glavu na drugu stranu ukoliko vidimo neke sumnjive radnje, a nismo na dužnosti jer je očigledno da nas zakon ne štiti? – priča jedan rezignirani policajac uz napomenu da su i Petrović i Ćurčić poznati prestupnici i povratnici u kriminal i da ni on ni njegove kolege ne mogu da shvate zašto niko ne može da im stane na put, navodfi Blic.

Igor Petrović, zvani Šiptar, osuđivan je zbog dilovanja i nanošenja teških telesnih povreda 2010. godine kada je uhapšen sa skoro kilogramom heroina koji je u kesicama krio zalepljene za telo.

Tada je zbog prijave za trgovinu narkoticima i nekoliko prethodnih prijava za nanošenje teških telesnih povreda osuđen na četiri godine i šest meseci zatvora.

Petrović se početkom 2000. iz Prizrena preselio sa porodicom u Bački Brestovac, gde je odmah počeo da "zameće kavge", a njegov prijatelj Nenad Ćurčić, zvani Neško, iako u svom kraju poznat kao momak sklon prepirkama i tučama, nije hapšen do incidenta sa Jevrosimovim.

Podsetimo, Petrović i Ćurčić su u januaru 2017. godine zverski tukli Jevrosimova i njegovu ženu. Žandarm je zahvaljujući svojoj prisebnosti izašao kao pobednik u neverovatnoj borbi na život i smrt, u kojoj je za sedam minuta dobio više od 100 udaraca.

Njemu su se dvojica mladića učinila sumnjivim jer su četiri sata sedeli u parkiranom automobilu u ulici, a kada su primetili da ih gleda, počeli su da mu dovikuju. Iako je pokazao službenu legitimaciju, napadači su nastavili sa uvredama.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Zorana Jevtić

Oteli su mu pištolj, ispalili metak koji ga je pogodio u šaku, ali je uspeo da ga uhvati za cev i zaglavi čauru u njemu. Ipak, dobio je surove batine, a napadači se nisu libili ni da tuku njegovu suprugu, koja je uporno pokušavala da pomogne mužu, a nisu se zaustavili ni kada su videli interventnu jedinicu kako stiže da ih uhapsi.

Boris Jevrosimov ostao je trajni invalid sa prostreljenom šakom, a njegovoj supruzi, kojoj su napadači slomili ruku, stopalo i jagodičnu kost dok je branila muža, ostale su posledice u vidu slabosti i manje pokretljivosti pomenutih ekstremiteta.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track