ODREĐEN PRITVOR UHAPŠENIM ŠKALJARCIMA U KRAUN PLAZI: Negirali da su izvršili krivično delo
Foto: Damir Dervišagić

iza rešetaka do 30 dana

ODREĐEN PRITVOR UHAPŠENIM ŠKALJARCIMA U KRAUN PLAZI: Negirali da su izvršili krivično delo

Crna Hronika -

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana trojici Podgoričana i jednom Banjalučaninu koji su uhapšeni u beogradskom hotelu "Kraun plaza" zbog nedozvoljnog nošenja oružja - jednog pištolja koji je pronađen na krovu hotela.

Oni su u nedelju na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirali da su izvršili krivično delo, ali su odbili da detaljno izlože svoju odbranu.

- Sudija za prethodni postupak je doneo rešenje kojim je prema svim okrivljenima odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstva i da ne bi uticali na svedoke, a jednom okrivljenom i da ne bi ponovio krivično delo, rekla je portpatol Višeg suda Tatjana Tešić.

Ona je dodala da okrivljeni i njIhovi branioci imaju pravo da podnesu žalbe na ovo rešenje krivičnom vanraspravnom veću suda u roku od tri dana.

Mediji prenose da je reč o trojici crnogorskioh državljana iz Podgorice, koji su navodno bliski "škaljrskom klanu" - Nemanji Mišuroviću (35), Miljanu Miliću (27) i Bojanu Ajkoviću (35) iz Podgorice, a sa njima je uhapšen i Siniša Kačavenda (42) iz Banjaluke.

Oni su uhapšeni u petak uvece, a prilikom pretresa na krovu hotela pronađen je pištolj za koji se sumnja da pripada jednom od osumnjičenih.

Prema pisanju medija, sumnja se da su se oni našli u beogradskom hotelu, kako bi se dogovorili oko osvete za nedavno ranjenog Podgoričanina Igora Krstovića (35).

Mišurović i Milić su bili redovno prijavljeni hotelu, dok su se druga dvojica, navodno, skrivala.

Krstović je ranjen u Zeti 28. januara, kada je, zasad nepoznati napadač, u njegov automobil ispalio oko 30 metaka, preneli su mediji.

(Kurir.rs/Tanjug/ FOTO: Damir Dervišagić/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track