Najnovije vesti

VOĐA ŠKALJARACA U STROGOJ IZOLACIJI: Vukotić pod neviđenim merama zaštite, danonoćno pod stražom!
Foto: Printscreen, Instagram

opsadno stanje u spužu

VOĐA ŠKALJARACA U STROGOJ IZOLACIJI: Vukotić pod neviđenim merama zaštite, danonoćno pod stražom!

Crna Hronika

Jovica Vukotić (39) nakon izručenja Crnoj Gori smešten u ćeliju gde je sam, pod nadzorom čak trojice stražara. Robijaši iz "kavačkog klana" mu pretili i vređali ga. Strahuje se da ga ne ubiju, ali i da ga "škaljarci" ne oslobode

Kotoranin Jovica Vukotić (39), vođa "škaljarskog klana", koji je u subotu izručen Crnoj Gori, smešten je u zatvoru Spuž pod dosad neviđenim merama obezbeđenja! Vukotić je u samici, pod konstantnim nadzorom trojice stražara, a u šetnju ga izvode pod pratnjom, tek kad potpuno isprazne zatvorski krug od ostalih zatvorenika! Crnogorska policija strahuje da bi Vukotića u zatvoru mogao da ubije neko iz suprotstavljenog "kavačkog klana", ali i da bi njegovi "škaljarci" pokušali da ga oslobode!

Vukotić je nakon izručenja iz Srbije odveden na saslušanje u Više državno tužilaštvo u Podgorici, povodom optužbi za pokušaj ubistva Vojina Stupara i Miloša Radonjića u martu 2016. u Kotoru. Prema optužnici, Vukotiću su tada u pokušaju ubistva dva pripadnika "kavačkog klana" pomogli Igor Dedović, koji je 19. januara ove godine ubijen u Atini, i Milić Minja Šeković, koji se brani sa slobode.

foto: Printscreen Kurir Tv

Kako su preneli crnogorski mediji, Vukotić je negirao sve optužbe za napad na Stupara i Radonjića. Nakon toga, poslat je u pritvor u Spuž.

- Smešten je u samicu pod 24-časovnim nadzorom trojice čuvara naoružanih dugim cevima. Koliko su crnogorske vlasti ozbiljno shvatile pitanje Vukotićeve bezbednosti najbolje govori i činjenica da u trenutku kada izlazi u šetnju, u zatvorskom krugu su samo on i čuvari i nijedan drugi pritvorenik ili osuđenik - preneli su tamošnji mediji. Dok je Vukotić sprovođen u ćeliju, kako se dodaje, pripadnici "kavačkog klana", koji u ovom zatvoru izdržavaju kaznu, zviždali su mu i pretili.

- Međutim, osim tih provokacija, nije bilo drugih problema i Jovan Vukotić je odmah odveden u ćeliju, koja je samo tri sata pre toga ispražnjena i od grupne sobe je pretvorena u samicu - ispričao je neimenovani izvor iz spuškog zatvora za crnogorske medije.

foto: Ana Paunković

Koliko su pripadnici "kavačkog klana" ozbiljni u nameri da likvidiraju Vukotića, najbolje pokazuje hapšenje četvoročlane grupe u Beogradu, koja je, dok je Jovica u CZ čekao izručenje, pokušala da mu otruje hranu cijanidom. Zbog toga su uhapšeni Marko Drakula, Nikola Jovanović, Marijan Dimitrijevski i Nemanja Milutinović, zvani Arfi

Oni su preobučeni u policajce presreli Jovičinu devojku, manekenku Dejanu Živković, koja je dečku nosila paket hrane u zatvor. Pod izgovorom da hoće da pregledaju paket, pokušali su da poprskaju cijanid po hrani. Međutim, pravim policajcima, koji su se zatekli u blizini, to je bilo sumnjivo, pa su proverili četvoricu sumnjivih mladića i uhapsili ih. Zanimljivo je da su se mladići pravdali da su obukli policijske uniforme kako bi snimili muzički spot, koji su hteli da objave na Jutjubu.

Ovo hapšenje je pokazalo da Vukotić nije siguran ni u zatvoru, zbog čega je pojačano njegovo obezbeđenje, a sama ekstradicija je izvedena u subotu u najvećoj tajnosti i uz specijalne mere opreza, pa ne čudi i specijalni tretman u zatvoru u Spužu.

Inače, rat do istrebljenja dve kotorske kriminalne bande, koji je do sada odneo više od 40 žrtava, započeo je krajem 2014. godine, kada je u Valensiji nestalo 300 kilograma najčistijeg kokaina, koji je pripadao tada jedinstvenom klanu. Tog trenutka, jedinstveni klan se pocepao na "škaljarski" i "kavački", nakon čega počinju međusobna ubijanja. U krvavom sukobu prošle godine ubijen je i Veselin Vukotić, Jovičin otac.

Kurir.rs/Informer

Foto Printscreen Instagram

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...