Najnovije vesti

DOBIO 4 I PO GODINE ROBIJE! Krijumčario migrante za 3.000 evra po čoveku
Foto: Profimedia

PRAVOSNAŽNO

DOBIO 4 I PO GODINE ROBIJE! Krijumčario migrante za 3.000 evra po čoveku

Crna Hronika

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na četiri i po godine zatvora i novčanu kaznu od pola miliona dinara Fejzu Gjevdeta, kao organizatora kriminalne grupe koja je krijumčarila migrante za do 3.000 evra po čoveku.

Ovom odlukom potvrđena je presuda Višeg suda u Beogradu, prema kojoj je Gjevdetu oduzeta i imovinska korist od krivičnog dela od 54.600 evra, kao i mobilni telefoni.

Gjevdet je osuđen, jer je od oktobra 2017. godine do početka januara 2018. godine, na teritoriji Beograda, Šapca i Loznice, organizovao organizovanu kriminalnu grupu koja je krijumčarila migrante preko granice sa Bosnom i Hercegovinom za korist do 3.000 evra po čoveku, navodi se u odluci objavljenoj na sajtu Apelacinog suda.

Grupa je migrantima naplaćivala transport do blizine državne granice Srbije i BiH, omogućavanje nedozvoljenog prelaza državne granice, prihvat na teritoriji BIH i dalji transport ka zemljama zapadne Evrope.

Stečenu imovinsku korist Gjevdet je prema presudi, delio sa pripadnicima organizovane kriminalne grupe u zavisnosti od njihovog zadatka.

Pripadnici njegove grupe mahom su već osuđeni.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...