SUĐENJE ZA UBISTVO KRISTINE KAPLANOVIĆ Advokati odbrane: Neko pokušava nešto da zataška!
Foto: Vladimir Milovanović, Privatna Arhiva

viši sud u beogradu

SUĐENJE ZA UBISTVO KRISTINE KAPLANOVIĆ Advokati odbrane: Neko pokušava nešto da zataška!

Crna Hronika -

Izveštaj MUP i uprave pumpe na kojoj je ubijena studentkinja Kristina Kaplanović u maju 2017, u vezi sa spornim snimkom kamera na kome nedostaje ključnih pet minuta i 10 sekundi, stigao je u Viši sud, a advokati odbrane tvrde da neko pokušava da zataška događaje sa pumpe.

Na prethodnom ročištu prikazan je snimak sa kamere pumpe, ali je primećeno da na njemu nedostaje momenat kada se zločin dogodio. Kamere su, kako je prikazano, snimile momenat pre ubistva i trenutak kada devojka pada na zemlju. Advokati odbrane dobili su izveštaj pumpe, ali su od sudije Marine Anđelković juče zatražili da im dozvoli kopiranje izveštaja MUP, u kome je, kako je rekla, malo detaljnije odbranjeno.

- Objašnjenje je nelogično i budi sumnju da neko pokušava da zataška nešto na suđenju. U izveštaju je navedeno da su kamere baždarene da rade na pokret, a tokom gledanja snimka na prošlom ročištu naglasio sam da se obrati pažnja na to da kamere snimaju i kada se ljudi pomeraju, ali i kada nema pokreta, što se vidi po brojčaniku, jer sam očekivao ovakav izveštaj. Očigledno je bilo nekih intervencija na snimku, što dovodi u pitanje njegovu pouzdanost - kazao je advokat odbrane Jugoslav Tintor.

Podsetimo, Srebrić je optužen da je 25.maja 2017. na pumpi u Velikom Mokrom Lugu tokom pljačke upucao studentkinju Kristinu Kaplanović. Nesrećna devojka je nekoliko dana kasnije preminula u beogradskom Urgentnom centru, a Srebrić je uhapšen posle nekoliko meseci.

Jučerašnje suđenje Milošu Srebriću Flekici (38) za ubistvo studentkinje Kaplanovićeve odloženo je zbog nedolaska veštaka i svedoka na suđenje, a naredno ročište zakazano je za 10. mart.

(Kurir.rs/ J.I./ Foto: Vladimir Milovanović, privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track