UPRAVA NARODNOG POZORIŠTA: Naš radnik uhapšen je u svom stanu
Foto: Shutterstock

AFERA

UPRAVA NARODNOG POZORIŠTA: Naš radnik uhapšen je u svom stanu

Crna Hronika -

Predmetno lice Petar Ljuština je lišeno slobode 13. 1. 2020. u 20.30 časova u prostorijama svog stana, što je službi obezbeđenja Narodnog pozorišta u Beogradu potvrđeno službenim beleškama - navodi se u odgovoru na informaciju iz uprave Narodnog pozorišta

Uprava Narodnog pozorišta u Beogradu tvrdi da njihov radnik Petar Ljuština nije uhapšen u prostorijama Narodnog pozorišta, već u svom stanu.

- Netačne su informacije objavljene 13. februara 2020. u dnevnim novinama Kurir na naslovnoj strani: „Iza kulisa; Skandal u najpoznatijoj kulturnoj instituciji; Uhapšen makro u Narodnom pozorištu“, kao i na stranama 12 i 13 u članak sa naslovom „Makro uhapšen u Narodnom pozorištu“.

Naime, predmetno lice Petar Ljuština je lišeno slobode 13. 1. 2020. u 20.30 časova u prostorijama svog stana, što je službi obezbeđenja Narodnog pozorišta u Beogradu potvrđeno službenim beleškama - navodi se u odgovoru na informaciju iz uprave Narodnog pozorišta.

U istom odgovoru navodi se i da „Narodno pozorište preduzima sve zakonom predviđene korake kako bi zaštitilo svoj ugled i funkcionisanje u vezi sa pomenutim slučajem, koji se desio pre trideset dana“.

- Smatramo da je nedolično da se ime centralne ustanove kulture, Narodnog pozorišta u Beogradu, na ovaj način ruši jer se ovim ne samo prlja ugled pozorišta već i podriva poverenje publike u Narodno pozorište - naveli su iz uprave.

(Kurir.rs / Foto: Shutterstock)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track