DEJAN MARKUS U PRITVORU: Narko-kuvar uhvaćen u Sloveniji, prevozio drogu za silovanje, preti mu deset godina
Foto: Facebook

ISTRAGA

DEJAN MARKUS U PRITVORU: Narko-kuvar uhvaćen u Sloveniji, prevozio drogu za silovanje, preti mu deset godina

Crna Hronika -

TV zvezda, inače državljanin Srbije, završio iza rešetaka zbog krijumčarenja tečnog amfetamina, vrednog oko 18.000 evra

Poznatom srpskom kuvaru Dejanu Markusu (44), koji je uhapšen 7. februara u Sloveniji, preti zatvorska kazna do 10 godina jer je policija u njegovom automobilu pronašla skoro tri litra amfetamina, vrednog više od 18.000 evra! Podsetimo, uhapšeni kuvar, koji se u Srbiji proslavio učešćem u emisiji „Kuvati srcem“, prešao je hrvatsku granicu 7. februara i ušao u Sloveniju, ali su ga policajci ubrzo zaustavili i u njegovom automobilu pronašli veću količinu tečnog amfetamina, upakovanog u flaše za ulje. Nađeni amfetamin se, inače, koristi i u proizvodnji takozvane droge za silovanje.

U zatvoru

- Kriminalistička policija Maribora je po nalogu Okružnog suda Ptuj pretresla vozilo srpskog kuvara i pronašla 2,86 litara amfetamina, čija je vrednost oko 18.600 evra. Nakon toga mu je određen pritvor i on se trenutno nalazi u zatvoru u Ptuju. Policija proverava gde je Markus nabavio drogu, kao i da li je planirao da je u Sloveniji prodaje ili da je prevozi dalje - navodi izvor slovenačkih medija.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Printscreen Youtube/ Kuvati srcem

Pre nedelju dana Markusov prijatelj prijavio je zagrebačkoj policiji njegov nestanak, a u četvrtak je Jelena Markus Vučković, sestra srpskog kuvara, obaveštena da je njen brat u zatvoru zbog droge.

Sestra u šoku

- Uhvaćen je s drogom? Ne mogu da verujem da je moj brat tolika budala. Pa on nije ni pušač! Ne znam šta da mislim - rekla je sestra uhapšenog kuvara za hrvatske medije.

Inače, Markus je u Hrvatsku otišao krajem 2012, a kuhinju je zamenio vinarijom koju je otvorio u Vlaškoj. Međutim, kako prenose lokalni mediji, poslovni uspeh ubrzo se pretvorio u debakl, pa su njegove firme završile u stečaju.

POSAO MU NIJE IŠAO

Dejan Markus snimio je 1.900 epizoda emisije „Kuvati srcem“. Po profesiji je kuvar, ali je, navodno, svojevremeno radio i kao direktor i menadžer jednog hotela u Srbiji.

- U Hrvatsku je otišao jer je odlučio da reši probleme, pošto mu posao u Srbiji nije dobro išao - izjavila je Markusova sestra.

(Kurir.rs / D. Stamenković / Foto:Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track