VOĐA ŠKALJARACA OSTAJE U PRITVORU: Vukotićevoj odbrani odbijena žalba
Foto: Printscreen, Instagram

odluka

VOĐA ŠKALJARACA OSTAJE U PRITVORU: Vukotićevoj odbrani odbijena žalba

Crna Hronika -

Kotoranin Jovan Vukotić ostaće u istražnom zatvoru, odlučilo je tročlano veće Višeg suda u Podgorici, navodeći da je žalba Vukotićevih branilaca neosnovana, javljaju Vijesti.

Tim advokata navodnog vođe kriminalnog "škaljarskog" prethodno je tražio da se ukine rešenje sudije za istragu Vladimira Novovića, kojim se stavlja na snagu odluka o pritvoru od 8. februara 2019. godine osumnjičenom za pokušaj ubistva Miloša Radonjića i Vojina Stupara iz Kotora.

Veće je odluku da odbije žalbu obrazložilo time da je Novović pravilno postupio stavljajući na snagu rešenje o pritvoru.

"Iz spisa predmeta postoji osnovana sumnja da su okrivljeni Vukotić Jovan, Dedović Igor i Šaković Milić dana 27. marta 2016. godine, oko 20.30, u naselju Rakite u Kotoru, po prethodnom dogovoru i zajedno, sa umišljajem, pokušali da liše života više lica - oštećene Stupar Vojina i Radonjić Miloša, navodi se u obrazloženju.

Tvrdnju da je Vukotić i dalje osnovano sumnjiv temelje na osnovu veštačenja, dokaza, Radonjićevog iskaza datog 1. juna 2016. i Stuparevog koji je saslušan šest dana kasnije.

Kaže se da je pritvor osnovan i zato što Vukotić u slučaju osude može očekivati visoku zatvorsku kaznu i dodaje da je Vukotić boravio u Turskoj i Severnoj Makedoniji, što ukazuje na opasnost od bekstva.

Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track