SESTRIĆ DARE BUBAMARE OSUMNJIČEN ZA ŠVERC DROGE: Jedva ostao živ posle pucnjave u Beču, a sada ga traže i Crnogorci
Preživeo pucnjavu u Austriji... Stefan Vilotijević , Stefanova bliska rođaka... Radojka Adžić - Dara Bubamara, Foto: Privatna Arhiva, Damir Dervišagić

AKCIJA „KARGO“

SESTRIĆ DARE BUBAMARE OSUMNJIČEN ZA ŠVERC DROGE: Jedva ostao živ posle pucnjave u Beču, a sada ga traže i Crnogorci

Crna Hronika -

Stefan Vilotijević, koji je ranjen u decembru 2018. u Beču, pod istragom je zbog sumnje da je bio član organizovane kriminalne grupe koju je raskrinkao M. M., svedok-saradnik iz Beograda

Crnogorsko pravosuđe zatražilo je da u okviru istrage u velikoj policijskoj akciji „Kargo“ bude saslušan Stefan Vilotijević (23), zvani Mali Kićun, inače sestrić pevačice Dare Bubamare, saznaje Kurir.

Kako nam je potvrđeno iz novosadskog suda, zamolnica za saslušanje u svojstvu osumnjičenog u istrazi stigla je u ovaj sud pošto je Vilotijević iz Novog Sada.

- Zamolnica crnogorskog pravosuđa poslata je putem međunarodne pravne pomoći, s obzirom na to da je Vilotijević državljanin Srbije s prebivalištem u Novom Sadu - kažu za Kurir.

Roganovići

UHAPŠEN UBICA IZ HERCEG NOVOG?

foto: Dan

Šćepan Roganović, brat od strica Vladimira Roganovića, ubijen je prošlog četvrtka u Herceg Novom, a crnogorski mediji su juče objavili da je njegov ubica uhapšen, ali nisu otkrili identitet. Podsetimo, Vladimirov drugi brat od strica Duško dignut je u vazduh 2017. i tada je ostao bez obe noge. Njegov otac Niko ubijen je tri meseca kasnije u Herceg Novom. Istražitelji sumnjaju da su napadi na Roganoviće nastavak obračuna škaljarskog i kavačkog klana, ali proveravaju i drugu verziju - da je u pitanju krvna osveta.

Svedok-saradnik

Podsetimo, velika policijska akcija pokrenuta je prošle godine i do sada je procesuirano dvadesetak osoba u više država. Kako su preneli crnogorski mediji, međunarodna kriminalna grupa sumnjiči se za trgovinu drogom. Tokom istrage Beograđanin M. M., koji je uhapšen u Crnoj Gori, prema njihovim tvrdnjama, nagodio se s tužilaštvom i postao svedok-saradnik.

- Ova kriminalna organizacija funkcionisala je tako da je svaki njen član imao unapred određene uloge i zadatke, a delovali su u dužem vremenskom periodu, na međunarodnom nivou. Tokom policijske akcije zaplenjeno je oko 100 kilograma marihuane koja je bila namenjena tržištu Bosne i Hercegovine, kao i više vozila, a sumnja se da su delovali na regionalnom nivou u dužem vremenskom periodu - saopštili su oni. Policija tada, međutim, nije saopštila da je na spisku osumnjičenih pripadnika ove kriminalne grupe i Vilotijević.

Advokat Gvozdenac

STEFAN JE NEVIN

foto: Privatna Arhiva

Branilac Stefana Vilotijevića, advokat Ivan Gvozdenac nije želeo da otkriva detalje iz istrage „Kargo“. - Ne mogu da govorim o tom predmetu, s obzirom na to da je istraga u toku, jedino što mogu da kažem jeste da je Stefan Vilotijević nevin i da ćemo to i dokazati. To je sve što mogu da vam kažem - kratko je rekao Gvozdenac za Kurir.

Kućni pritvor

Stefan Vilotijević bio je teško ranjen 21. decembra 2018. u pucnjavi u Beču, u kojoj je likvidiran Vladimir Roganović, blizak crnogorskom kavačkom klanu. Vilotijević i Kotoranin našli su se na meti napadača kada su izašli iz jednog bečkog restorana, u kom su ručali s prijateljem. On je tada teško ranjen i u pratnji policije prebačen je u bolnicu. Pošto je njegovo stanje stabilizovano u klinici u Austriji, Mali Kićun prebačen je u Srbiju, ali je odmah na aerodromu uhapšen pošto je za njim bila raspisana poternica zbog nezakonitog držanja oružja. Neko vreme bio je u pritvoru, ali mu je on zamenjen kućnim pritvorom.

Inače, nadimak Mali Kićun dobio je po ocu Kićunu Vilotijeviću, koji je ubijen u novosadskom naselju Liman jula 1999, u sačekuši dok je sedeo u svom „audiju“.

Kurir.rs/ Jelena Spasić Foto: Privatna Arhiva, Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track