MOJA MAJA JE NEVINA, NEŠTO SMRDI U SLUČAJU: Suprug optužene brani ženu za MASAKR U JABUKOVCU
Foto: Privatna Arhiva

sumnja u sve

MOJA MAJA JE NEVINA, NEŠTO SMRDI U SLUČAJU: Suprug optužene brani ženu za MASAKR U JABUKOVCU

Crna Hronika -

Novica Bađikić, muž Maje Bađikić, koju tužilaštvo tereti za saučesništvo u četvorostrukom ubistvu, kaže da njegova žena nije kriva, kao i da sumnja u rezultate DNK

Maja je nevina, sve ovo je namešteno. Zbog čega joj se namešta i ko to radi, ne znam, ali vidim da nešto smrdi.

Ovo za Kurir kaže Novica Bađikić (35), suprug Maje Bađikić (26), koju je Više javno tužilaštvo u Negotinu u prošli petak optužilo da je zajedno sa svojim ljubavnikom Davorom Pernićem (35) ubila domaćina Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53), na njihovom salašu kod Jabukovca.

foto: Privatna Arhiva, Zorana Jevtić

Progovorio prvi put

Suprug optužene Maje, prvi put je progovorio za medije, tvrdeći da Maja nije kriva.

- Nisam se dosad oglašavao zato što sam čekao da državni organi urade svoj posao i imao nadu da će se slučaj rasvetliti i da će pravda izaći na videlo. Da li treba neko nevin da ispašta ako je neko drugi rešio da se na kvarno bogati? Nekome je u interesu da se ne dođe do istine, a ko Maju uvlači u sve ovo - ne znam - kaže Novica.

Međutim, on nije objasnio ko želi da se obogati na kvarno i kome je u interesu da se istina ne sazna. iako je tužilaštvo rasvetlilo zločin koji je u leto 2019. potresao Srbiju, suprug optužene kaže da „njemu tu nešto smrdi“.

UBICA OPTUŽIO MAJU ZA SAUČESNIŠTVO

Podsetimo, za zločin u Jabukovcu najpre je bio osumnjičen samo Davor Pernić, ali je on posle mesec dana u pritvoru optužio i Maju Bađikić za saučesništvo. On je tada ispričao da je Maja pucala u dve žrtve, i on u dve, kao i da su njih dvoje bili u emotivnoj vezi. Maja je posle toga uhapšena i priznala je ljubavnu vezu sa Pernićem, ali ne i zločin. Kako je Pernić ispričao, motiv ubistva četvoro ljudi bio je novac, koji im je bio potreban za Majinu operaciju.

foto: Privatna Arhiva

- Na tužilaštvu je da ovaj slučaj razreši. Svi koji prate slučaj vide da nešto smrdi, ja mislim da sve smrdi, a nikad neću ni saznati o čemu se tačno radi ukoliko ne bude pravde - dodaje naš sagovornik, koji sa Majom ima i dete. Novica Bađikić kaže da ne veruje ni u pouzdanost DNK analize opušaka, koji su nađeni na mestu zločina, i na kojima se, kako su veštačenja utvrdila, nalazi biološki trag njegove žene.

- Od dva pronađena opuška, na jednom su Majini DNK tragovi, a drugi se navodno još ispituju. Nisam policajac, niti stručnjak, ne znam kako se rade istrage, pa tako ne znam ni da li je moguće izolovati profil na polutrulom pikavcu - pita se Novica, pokušavajući da ukaže na to da su pikavci podmetnuti naknadno, iako su forenzičari odmah posle pronalaska tela izuzeli sporne opuške sa mesta zlčina.

ČINJENICE

  • 7. avgusta 2019. na zabačenom salašu nađena četiri tela
  • 8 dana kasnije uhapšen je Davir Pernić
  • Mesec dana kasnije uhapšena je i Maja Bađikić
  • Maja je u pritvoru provela tri meseca, pa je puštena da se brani sa slobode
  • DNK trag na opušku je ključni dokaz protiv Maje

Pucala u dve osobe

Prema navodima optužnice, Maja Bađikić je navodno pucala u dve osobe, odnosno na teret joj se stavlja teško ubistvo u saizvršilaštvu, za koje je zaprećena kazna do 40 godina zatvora. Ista kazna preti i njenom ljubavniku Davoru Perniću.

Kurir.rs, Jelena Ivić/ Foto: Privatna Arhiva, Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track