Propao mu šverc vazdušne puške

Aerodrom Nikola Tesla

Propao mu šverc vazdušne puške

Crna Hronika -
Delove puške, osim kundaka, putnik je sakrio u šupljine metalnog ražnja koji je zavario na krajevima

BEOGRAD - Na areodromu Nikola Tesla carinici su danas sprečili pokušaj krijumčarenja rasklopljene vazdušne puške, zahvaljujući najsavremenijem skeneru za kontrolu prtljaga u aviosaobraćaju, saopštila je Uprava carine.

Kako je navedeno u saopštenju, vazdušnu pušku u delovima marke "hunter 440", kalibra 5,5 milimetara španske proizvodnje, pokušao je da prokrijumčari državljanin Srbije J.B. sa boravkom u Johanesburgu.

Delove puške, osim kundaka, putnik je sakrio u šupljine metalnog ražnja koji je zavario na krajevima. On je doputovao iz Južnoafričke Republike preko Istanbula i nakon podizanja prtljaga uputio se u crveni kontrolni prolaz da bi prijavio unos strane valute u zemlju.

Nakon obavljenih formalnosti oko prijavljivanja deviza, njegov prtljag je stavljen na rentgensku kontrolu, gde su u jednom od tri kofera otkrivene tri metalne šipke zavarene sa obe strane, a na skenerskom snimku se videlo da su dve od tri šipke ispunjene nekim metalnim sadržajem.

Pošto je shvatio da je otkriven, putnik je objasnio da šipke predstavljaju metalni ražanj koji je napravio u Južnoafričkoj Republici kao poklon rodbini u Srbiji, a da je pušku u delovima sakrio u njega, jer nije imao dozvolu za unos oružja u našu zemlju, dodaje se u saopštenju.

Protiv putnika je od strane nadležnih organa pokrenut prekršajni postupak zbog pokušaja krijumčarenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track