ŽALBE NA PRESUDU ZA ŠVERC: Darko Šarić hoće na slobodu
Čeka odluku... Darko Šarić, Foto: Dado Đilas

APELACIJA

ŽALBE NA PRESUDU ZA ŠVERC: Darko Šarić hoće na slobodu

Crna Hronika -

U žalbi Tužilaštva za organizovani kriminal za okrivljene su predložene veće zatvorske kazne.

Radoslav Baćović, jedan od branilaca Darka Šarića, zatražio je u žalbi na presudu, kojom je Pljevljak osuđen na 15 godina zatvora, da on bude pušten iz pritvora i da se pred Apelacionim sudom otvori glavni pretres, posle kog bi bila doneta odluka.

Podsetimo, Apelacioni sud, koji razmatra žalbe na prvostepenu presudu kojom su Šarić i ostali optuženi osuđeni na ukupno 300 godina zatvora, ne može da vrati postupak na ponovno suđenje, već mora sam da donese konačnu odluku.

- Na prvo mesto stavljam otvaranje glavnog pretresa pred ovim sudom, a predlažem i ukidanje pritvora Darku Šariću - navodi se u žalbi advokata Baćovića, koja je napisana na 37 strana.

U žalbi koja je pročitana juče pred Apelacionim sudom navodi se i da je izreka presude nerazumljiva jer se u njoj nigde ne navodi kome je i kako Darko Šarić konkretno „dao nalog“, koga je, kako i u kom novčanom iznosu „finansirao“, s koliko novca, kad je i gde „osmislio plan“, te šta je konkretno uloga Darka Šarića u činjenju krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge.

U žalbi Tužilaštva za organizovani kriminal za okrivljene su predložene veće zatvorske kazne.

Prinova

PO TREĆI PUT POSTAJE TATA

foto: Zorana Jevtić

Darko Šarić po treći put će postati otac, jer je njegova supruga Lana Popović (40) u drugom stanju. Šarić je posle pet godina provedenih u pritvoru dobio dozvolu za intimne susrete sa suprugom.

- Njih dvoje već imaju 11-godišnjeg sina, a Darko ima dete i iz prvog braka. On ne krije radost zbog prinove - kaže izvor i dodaje da Lana prisustvuje sednicama Apelacionog suda i bodri supruga iz publike.

Kurir.rs/ J. S. Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track