ADVOKAT MIŠE BANANE BRANIO KLIJENTA: Poznaje Darka Šarića, Ivicu Dačića i političare! Prevozio je žito, a ne kokain
Foto: Printscreen, Dado Đilas, Nemanja Nikolić

žalba: Branilac Velisav Milutinović,

ADVOKAT MIŠE BANANE BRANIO KLIJENTA: Poznaje Darka Šarića, Ivicu Dačića i političare! Prevozio je žito, a ne kokain

Crna Hronika -

Krivica Radulović je žrtva političkog procesa, on je poslovni čovek
koji je prevozio brodom žito, a ne kokain, kaže njegov branilac

Branilac Rodoljuba Radulovića, zvanog Miša Banana, koji je osuđen na 11 godina zatvora zbog učešća u švercu kokaina s Darkom Šarićem, zatražio je juče od veća Apelacionog suda, koji razmatra žalbe na presudu da ga oslobodi optužbi, tvrdeći da je on žrtva političkog procesa.

Advokat Velisav Milutinović je za svog klijenta, koji je zvanično u bekstvu od 2011, ali je navodno u Srbiji poslednji put bio 2009, rekao da je bio uspešan poslovni čovek koji je brodovima prevozio žito, a ne kokain.

- On je najstariji među optuženima. Na današnji dan imao bi 71 godinu i tri meseca. Otac je četvoro dece. Završio je pomorsku školu, plovio na brodovima, onda je završio vojsku, ekonomsko obrazovanje, radio je u Švajcarskoj, Americi, a delatnost ima i u Saudijskoj Arabiji, Rusiji - rekao je Radulovićev advokat, napominjući da je Radulović čovek koji poznaje Darka Šarića, kao i Ivicu Dačića, lidera socijalista.

- Poznavao je i Antu Markovića, brojne političare, sportiste, bio je tema tabloidnih naslova, ali se problematizuje samo poznanstvo s Dačićem, koji mu je dobar prijatelj - rekao je Milutinović, aludirajući na aferu „banana“, ali i vezu Miše Banane s pevačicom Anom Nikolić o kojoj je svojevremeno brujala estrada.

Podsetimo, ime Radulovića pominjano je 2009. godine tokom istrage koju je srpska policija pokrenula protiv Darka Šarića i njegovih saradnika zbog šverca kokaina i pranja novca. Tada su utvrđeni brojni kontakti Šarića s Radulovićem, koji se poslovima bavio uglavnom u Americi, ali je često boravio i u Srbiji, gde je imao veze s uticajnim ljudima iz podzemlja.

Radulović se tereti da je od januara 2009. organizovao transport droge brodovima „Verti“ i „Golden“ tako što je preko svoje ofšor firme „Man Mare“ ugovorio prevoz soje iz Argentine kao kamuflažu za transport narkotika po nalogu Darka Šarića i pokojnog Dragana Dudića Frica. Nadimak Banana u Srbiji je dobio zbog masovnog uvoza banana, a sumnja se da su neki od tovara s tim voćem bili pokriće za šverc droge.

Kurir / J. S.

Foto: Nemanja Nikolić, Printscreen, Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track