BOKI 13 I DALJE U PRITVORU U SKOPLJU: Bojan Jovanovski nudi sudu jemstvo od 150.000 evra za slobodu
Foto: Youtube prtscr / Kanal 5 TV

KAUCIJA

BOKI 13 I DALJE U PRITVORU U SKOPLJU: Bojan Jovanovski nudi sudu jemstvo od 150.000 evra za slobodu

Crna Hronika -

Boki 13, podsetimo, uhapšen je u akciji „Reket“ kad je pokušao iz Severne Makedonije da uđe u Grčku

Rijaliti zvezda Bojan Jovanovski (34), poznatiji kao Boki 13, koji je uhapšen u julu prošle godine zbog sumnje da je reketirao jednom skopskog biznismena, ponudio je sudu jemstvo od 150.000 evra u zamenu za puštanje na slobodu! Kako prenose makedonski mediji, kao garanciju da neće bežati ukoliko bude pušten iz pritvora ponudio je kuću rođaka.

Boki 13, podsetimo, uhapšen je u akciji „Reket“ kad je pokušao iz Severne Makedonije da uđe u Grčku, pošto je krenuo na letovanje na ostrvo Mikonos.

Osim što se sumnjiči da je od biznismena koji je bio pod istragom uzeo 1,5 miliona evra, uz obećanje da će mu poboljšati položaj u postupku preko tužiteljke Katice Janeve, rijaliti zvezdi se na teret stavlja i pranje para. Istražitelji sumnjaju da je nelegalno zarađeni novac ubacivao u legalne tokove tako što je kupovao skupocenu garderobu.

U obrazloženju žalbe Apelacionom sudu, u kojoj traži puštanje na slobodu, Jovanovski je navodno rekao da ga tužilaštvo diskriminiše time što je kao razlog za pritvaranje navelo to što nema porodicu.

- Moj lični izbor je da li ću da osnujem porodicu. Ta rečenica je direktna diskriminacija. Niko ne može reći u moje ime da li bi trebalo da imam porodicu. Nemam porodicu, ali sam samohrani sin i blizak sam roditeljima. Ja sam s njima svaki dan - rekao je navodno Jovanovski pred sudom, potencirajući da nije kriminalac.

On je naglasio sudu i da je lošeg zdravstvenog stanja, a da je kad je prebačen u bolnicu, „iz nje izbačen kao pas“. Naveo je i da će morati da gladuje ukoliko ne izađe do petka, jer roditelj koji mu donosi hranu mora da bude podvrgnut operaciji.

(Kurir.rs / J. S. / Foto:Youtube prtscr / Kanal 5 TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track