KRAGUJEVAČKI LEKARSKI PAR SRAMOTA ZA PROFESIJU: Protiv njih podnete tri krivične prijave, a oni pobegli u Crnu Goru!
Nije u Srbiji... Dr Milan Mijailović, Foto: Kurir

bruka

KRAGUJEVAČKI LEKARSKI PAR SRAMOTA ZA PROFESIJU: Protiv njih podnete tri krivične prijave, a oni pobegli u Crnu Goru!

Crna Hronika -

Nesavesni - Dr Milan Mijailović i dr Snežana Lukić, bivši radnici KC Kragujevac, sumnjiče se da su prošle godine tokom operacije Kragujevčaninu stavili medicinski uređaj kom je istekao rok još pre devet godina. Pacijent je preminuo

Kragujevačka policija je, po nalogu Osnovnog tužilaštva, podnela krivične prijave protiv dvoje bivših lekara iz Kliničkog centra Kragujevac, dr Milana Mijailovića i njegove nevenčane supruge dr Snežane Lukić, zbog sumnje da su počinili krivično delo nesavesnog pružanja lekarske pomoći.

Dobili otkaz

Kako saznajemo, sumnja se da su njih dvoje prošle godine, dok su bili zaposleni u KC na odeljenju neuroradiologije, pacijentu iz Kragujevca ugradili stent kome je rok trajanja istekao još 2010. godine i pacijent je podlegao.

- Stent je medicinski uređaj u vidu metalne opruge ili cevaste žice kojim lekari proširuju suženi krvni sud i tako omogućavaju da se srce ili neki drugi organ ponovo hrani krvlju. U ovom slučaju se ne radi o stentu za srce, već o stentu za krvni sud u mozgu, pošto su dr Milan Mijailović i dr Snežana Lukić neuroradiolozi za krvne sudove mozga - objašnjava naš izvor.

Prema rečima našeg sagovornika, protiv bračnog para je KC Kragujevac u proleće podneo čak tri krivične prijave i tada su i otpušteni iz ove zdravstvene ustanove.

- Lekari se u tim prijavama terete za izdavanje lažnih dokumenata i nesavesno lečenje. Pored toga, KCK je protiv njih podneo i krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu za organizovani kriminal u Kraljevu zbog sumnje da su proneverili četiri miliona dinara - kaže naš izvor i dodaje da je tužilaštvo pokrenulo istragu.

- Međutim, dr Mijailović i dr Lukić trenutno su nedostupni srpskim sudskim organima jer se nalaze u inostranstvu - dodaje sagovornik Kurira.

Razvijaju nove metode

Kako kaže naš izvor, dr Mijailović i njegova supruga trenutno se nalaze u Crnoj Gori.

- Doktori Mijailović i Lukić od sredine septembra 2019. godine rade u Kliničkom centru u Podgorici, a s kolegama iz Crne Gore razvijaju nove metode, pre svega trombektomiju kod pacijenata sa akutnim infarktom mozga - kaže izvor.

Godinama radili u KC

SPREČAVALI ŠLOG

foto: Kurir

KC Kragujevac je u septembru 2011. godine dobio novu angiosalu za neurologiju, kao i tim specijalista na čijem čelu su bili prof. dr Milan Mijailović i docent dr Snežana Lukić. Tada su počeli sa lečenjem akutnog infarkta mozga, što znači da su tromboze krvnih sudova mozga, koje za posledicu imaju šlog.

Kurir.rs/ Dragan Alempijević Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track