RUMUN (51) DIVLJAO PO SRPSKOM DRUMU: Vozio sa 5,18 promila alkohola u organizmu! KAKO JE UOPŠTE ŽIV
Foto: Kurir/T.Ilić

Pripadnici saobraćajne policije u Kladovu u akciji

RUMUN (51) DIVLJAO PO SRPSKOM DRUMU: Vozio sa 5,18 promila alkohola u organizmu! KAKO JE UOPŠTE ŽIV

Crna Hronika -

Policajci su u neverici ponovili test, ali se na displeju opet očitala ista brojka

KLADOVO - Pripadnici saobraćajne policije u Kladovu, prilikom kontrole saobraćaja, zatekli su 51-godišnjeg rumunskog državljanina koji je automobilom "folksvagen" rumunskih registarskih oznaka upravljao sa 5,18 promila alkohola u organizmu.

Vozaču je određeno zadržavanje do 12 časova radi istrežnjenja, saopštila je danas PU Kladovo.

On je zbog učinjenog prekršaja nasilnička vožnja priveden sudiji za prekršaje koji mu je izrekao tri meseca zatvora, novčanu kaznu u iznosu od 30.000 dinara i zabranu upravljanja vozilom u trajanju od devet meseci na teritoriji Srbije, kaže se u saopštenju.

Kako je uopšte živ? Zgranuti saobraćajci iz Kladova opisali kako su zaustavili "veselog" Rumuna

Saobraćajci koji su danas u Kladovu zatekli rumunskog državljanina (51) kako vozi sa 5,18 promila alkohola u organizmu su bili, blago rečeno, zgranuti, pa su ponovili merenje. Međutim, na displeju se opet očitalo da Rumun u krvi ima tu količinu alkohola u krvi.. Njemu je odmah određeno zadržavanje do 12 časova radi istrežnjenja.

Rumunski državljanin je, zbog ovog prekršaja, koji je okarakterisan kao nasilinička vožnja, odmah priveden sudiji za prekršaje. Ekspresno mu je izrečena kazna od tri meseca zatvora, globa od 30 hiljada dinara i zabrana upravljanja vozilom u trajanju od devet meseci na teritoriji Srbije.

Pre njega, najalkoholisaniji vozač u Timočkoj Krajini bio je T.M., iz okoline Knjaževca, koga je policija, sasvim slučajno, zaustavila. Kako se ispostavilo, iako nije delovao pijano, on je u krvi imao čak 4,55 promila alkohola, zbog čega su tada lekari izrazili zaprepašćenje da je,sa tom koncentracijom maligana, uopšte živ. Naime, po medicinskoj praksi, pri koncentraciji od 3,5 promila alkohola u krvi, mnogi ljudi već padaju u komu. Sve preko te količine dovodi do takvih promena u organizmu usled kojih se, neretko, sve završava i fatalnim ishodom.

foto: Zorana Jevtić

Granica od 3,5 promila donosi opasnost od kome, dok smrtonosna koncentracija za neke osobe može biti između 4,5 i pet promila. Koncentracija alkohola tada deluje umrtvljujuće na centar za disanje i dolazi do kolapsa kardiovaskularnog sistema i smrti.

Ono što je, međutim, najčudijije, je da ni rumunski državljanin, a ni svojevremeno T. M. maltene nisu ni pokazivali znake pijanstva.

- Rumunski državljanin je, naoko, bio potpuno priseban, samo malo ‘’veseliji’’ – ispričali su nam saobraćajci. - Tek kada mu je urađen test, videli smo da je trešten pijan. Sličan slučaj bio je i sa T.M. koji je, kada je obavio test, krenuo da se vrati u auto i nastavi vožnju. A, medicinskim radnicima i dalje nije jasno kako su njih dvojica još uvek živi.

(Kurir.rs/Tanjug/Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track