POSLE MASAKRA U JABUKOVCU POLICAJAC UKRAO 8.000 EVRA: "Pošteni" radnik MUP ojadio sef pun para MRTVOG RAJE KAZIMIROVIĆA
Foto: Zorana Jevtić

SKANDAl

POSLE MASAKRA U JABUKOVCU POLICAJAC UKRAO 8.000 EVRA: "Pošteni" radnik MUP ojadio sef pun para MRTVOG RAJE KAZIMIROVIĆA

Crna Hronika -

M. Nj. (43), kriminalistički tehničar iz Negotina, sumnjiči se da je iz sefa u PS ukrao pare koje su nađene na mestu zločina u avgustu 2019, kad su ubijeni Raja Kazimirović i porodica

M. Nj. (43), kriminalistički tehničar zaposlen u PS Negotin, uhapšen je zbog sumnje da je iz sefa policijske stanice ukrao 8.000 evra, koliko je nađeno u kući ubijenog Raje Kazimirovića (72) u avgustu prošle godine!

Kako saznajemo, M. Nj., koji je godinama radio u policiji, otvorio je policijski sef ključem.

- Utvrđeno je da on nije obijen. Sumnja se da je policajac krišom uzeo ključ, otvorio sef, uzeo pare, a zatim sef zaključao i ključ vratio na mesto, tamo gde je inače i stajao - kaže izvor Kurira i dodaje da je osumnjičenom određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

Brutalno ubijeni

Naš izvor kaže da nema sumnje da ukradenih 8.000 evra potiče sa mesta zločina u Jabukovcu, gde je 7. avgusta 2019. ubijena četvoročlana porodica.

- U masakru, koji je zgrozio Srbiju, na zabačenom salašu, ubijeni su domaćin Raja Kazimirović, njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i njena ćerka Dragana Jozeljić (53). Odmah posle pokolja počele su da kruže priče da je Raja imao puno novca, koje je najverovatnije čuvao u kući - kaže izvor i dodaje da je policija prilikom uviđaja u kući ubijenog pronašla 8.000 evra.

foto: Privatna Arhiva

- Osumnjičeni za zločin Davor Pernić (36) i Maja Bađikić (26) iz kuće Kazimirovića odneli su malo novca - oko 150 evra, i svežanj novčanica od po 1.000 dinara, a veći deo para nisu uspeli da pronađu i ukradu. Policija je tokom uviđaja pronašla pare i, kako to zakon nalaže, odnela ga u policijski sef, gde se novac čuva do okončanja sudskog postupka. Međutim, kriminalistički tehničar je iskoristio situaciju i uzeo novac, navodno, za lične potrebe - objašnjava izvor.

Kolege osumnjičenog policajca kažu da su u šoku zbog njegovog hapšenja.

Radio na brojnim uviđajima

- On je godinama radio u PS Negotin i važi za dobrog i poštenog radnika. Bezbroj uviđaja je radio i bio je u kontaktu sa novcem, možda i sa većim sumama, i do sada je uvek bio savestan. Ne znamo šta mu se dogodilo - pričaju kolege.

Nakon hapšenja M. Nj. gradom su počele da kruže priče da je on novac ukrao kako bi vratio dugove svoje supruge.

- Čuli smo da je njegova žena dugovala pare za neke telefone i da je on tih 8.000 evra uzeo da bi podmirio njena dugovanja. Da li je to tačno, utvrdiće istraga - kaže izvor.

Kurir prvi otkrio BEOGRADSKI INSPEKTORI UKRALI 123.000 EVRA

Ovo je treći otkriven slučaj krađe novca zaplenjenog prilikom vršenja uviđaja iz sefova u policijskim stanicama u Srbiji.

Nedavno je podneta krivična prijava protiv Vanje M., inspektora u beogradskoj PS Palilula, pošto je otkriveno da je iz sefa ukrao četiri miliona dinara, a navodno je reč o parama koje su poticale iz krivičnih dela. Vanja M. je vratio ovaj novac.

Nedugo zatim, krađa se dogodila i u PU za grad Beograd, kada je jedan inspektor, kako se sumnja, iz policijske kase uzeo 88.7000 evra.

Optužnica na dopuni SPORNI OPUŠCI NA VEŠTAČENJU

Viši sud u Negotinu nedavno je vratio na dopunu optužnicu protiv Davora Pernića i Maje Bađikić, koji su osumnjičeni za četvorostruko ubistvo u Jabukovcu. Više tužilaštvo je Pernića i Bađikićevu, koji su bili ljubavnici, optužnicom teretilo za teško ubistvo u saizvršilaštvu.

foto: Privatna Arhiva

- Sud od tužilaštva zahteva da se obavi dopunsko veštačenje kako bi se utvrdila starost opušaka na kojima je nađen DNK Badikićeve. Sud traži i da se saslušaju ovlašćena službena lica koja su bila na uviđaju, kao i da se utvrdi tačan datum i vreme smrti četvoro ljudi - kaže izvor i podseća da je optužnica protiv ovog para podignuta pre nešto više od mesec dana, polovinom februara.

(Kurir.rs / Suzana Božinović / Foto:Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja