Ubica i silovatelj dečaka ponovo iza rešetaka
Foto: KURIR

14 godina zatvora

Ubica i silovatelj dečaka ponovo iza rešetaka

Crna Hronika -
Dejan Anđelković pod pretnjom pištoljem,dečaka odveo u sobu hotela "Inex Krajina" i u kupatilu ga silovao

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu povećao je za godinu dana kaznu brutalnom zločincu Dejanu Anđelkoviću (43) i pravosnažno ga osudio na 14 godina zatvora, jer je pre dve godine u Negotinu uz pretnje pištoljem silovao maloletnog dečaka.

Anđelković, koji je izbeglica iz Prizrena, ranije je izbegao smrtnu kaznu na koju je u Prizrenu bio osuđen zbog četvorostrukog ubistva iz koristoljublja koje je 1993. izvršio sa još dvojicom saučesnika.

Izbegao je, međutim, streljački stroj zahvaljujući ukidanju smrtne kazne 2001. godine. Kazna mu je preinačena na, po tada važećem zakonu maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora, što je odslužio u Požarevačkoj Zabeli i na slobodi se našao 2008. godine.

Sada će u zatvoru "ležati", jer je u noći između 29. i 30. januara 2010. godine u centru Negotina presreo dvojicu maloletnika, lažno im se predstavio kao policijski inspektor, oteo mobilne telefone i novac, a zatim jednog od njih, pod pretnjom pištoljem, odveo u sobu hotela "Inex Krajina" koju je delio sa nepokretnom majkom i u kupatilu ga silovao.

Uhapšen je iste noći gde je nakon silovanja mirno zaspao. Njegova žrtva, maloletni dečak, roditeljima je ispričao šta se dogodilo, a oni su zločin prijavili policiji. Psihijatrijskim veštačenjem tokom procesa utvrđeno je da je Dejan Anđelković bio potpuno uračunljiv u vreme zločina u Negotinu.

Anđelković je 1. septembra 1993. hladnokrvno, zajedno sa još dvojicom saučesnika hicem u glavu ubio Jakoba Takoa, njegove sestre Karanfilku i Đurišu i rođaka Đulbehara Munišija da bi uzeo 600 maraka.

Okružni sud u Prizrenu je zbog četvorostrukog ubistva izrekao smrtne kazne Anđelkovću i Zlatanu Zakiću. Zbog pomaganja u ubistvu na petnaest godina zatvora osuđen je Naser Spoti.

Posle ukidanja smrtne kazne Anđelković je 2005. u Okružnom sudu u Požarevcu gde je izdržavao kaznu, osuđen na 15 godina zatvora.

Nakon izlaska iz zatvora 2008, ovaj okoreli kriminalac otišao je u Južnoafričku Republiku, da bi se 2010. vratio i nastanio u izbegličkoj sobici svoje majke u Negotinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track