SMRT BIZNISMENA: Radosav Savatijević Kene umro u snu
Foto: Nebojša Mandić

PREMINUO

SMRT BIZNISMENA: Radosav Savatijević Kene umro u snu

Crna Hronika -

Radosav Savatijević Kene (60) bio je poznat po malverzacijama, zbog kojih je i hapšen, ali i po druženju s lepoticama sa estrade

Biznismen Radosav Savatijević Kene (60) preminuo je u snu u nedelju uveče u svojoj kući u Vreocima kod Lazarevca, a tačan uzrok smrti zasad nije poznat.

Savatijević, inače kum i blizak prijatelj političara Dragana Markovića Palme, poznat je po brojnim aferama, više puta je hapšen, a novinske stupce punio je i navodnim romansama s poznatim estradnim lepoticama.

foto: Privatna Arhiva

Imao nanogicu

- Kene je 2011. hapšen zbog malverzacija u vezi sa izgradnjom puteva u okolini Požarevca 2006. i 2007. godine. Grupi tada uhapšenih, među kojima je bio i Kene, na teret se stavljalo da su fiktivnim izvođenjem radova i falsifikovanjem isprava oštetili budžet Srbije za više od pet miliona evra, a da je sam Savatijević prisvojio profit od oko milion evra. Uhapšen je prilikom pokušaja bekstva na granici s Bugarskom, a dva meseca posle hapšenja stavljena mu je elektronska nanogica i bio je u kućnom pritvoru - podseća izvor i dodaje:

Afere s damama

- Kene je hapšen i zbog afere „Kolubara“, ali i u decembru 2013, kada je u kući u Vreocima isekao nožem Srđana Prelevića. Posle toga je protiv njega podneta krivična prijava za nanošenje teških povreda.

Međutim, javnost su više od hapšenja intrigirale njegove afere s poznatim damama, za koje uglavnom nije bilo zvanične potvrde. Dovođen je u vezu s pevačicom Dajanom. Kasnije se navodno družio sa starletama Kristinom Spremo i Tamarom Đurić, a viđan je i u društvu rijaliti učesnica.

Politika

BIO ČLAN JS

Radosav Savatijević Kene bio je član i savezni poslanik Stranke srpskog jedinstva, ali je kasnije prešao u Jedinstvenu Srbiju Dragana Markovića Palme. U vreme hapšenja zbog afere s putevima bio je član Upravnog odbora EPS.

Kurir.rs/ J. I. Foto: Nebojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track