ŠARIĆ OPET IDE NA SUĐENJE: Advokati traže da ga puste u kućni pritvor sa nanogicom
Foto: Dado Đilas

novi svedoci i dokazi

ŠARIĆ OPET IDE NA SUĐENJE: Advokati traže da ga puste u kućni pritvor sa nanogicom

Crna Hronika -

U Apelacionom sudu u Beogradu najverovatnije će početi novo suđenje Darku Šariću (50), osuđenom na 15 godina zbog optužbi za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike. Na tom suđenju bi trebalo da se izvedu novi dokazi i saslušaju svedoci saradnici, a Šarićevi advokati su tražili da on posle šest godina i dva meseca izađe na slobodu ili da bude u kućnom pritvoru sa nanogicom, saznaje Alo.

- Sasvim je izvesno da će veće Apelacionog suda preinačiti osuđujuću presudu Šariću i ostalima iz ove grupe i zakazati novi proces zbog svih nepravilnosti tokom prva dva suđenja! Na novom suđenju veće Apelacionog suda će samo izvesti određene dokaze, posle čega će, u tajnosti, doneti konačnu presudu. Očekuje se da bi konačna odluka mogla biti doneta u julu i na nju niko nema pravo žalbe! - kaže sagovornik lista.

Petočlano sudsko veće će odlučivati o presudi, ispisanoj na 600 strana, na sednici koja je zatvorena za javnost. Pošto je na snazi vanredno stanje, očekuje se da odluku o prvostepenoj presudi donesu u maju.

Šarić se nalazi u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda u Beogradu. U ćeliji je sam, posebno ide i u šetnju po zatvorskom krugu.

- Dane prekraćuje čitanjem knjiga, a redovno dobija svu dnevnu štampu. Psihički je jak, ali već puca jer za šest godina i dva meseca nije doneta nijedna pravosnažna presuda za njega - kaže naš sagovornik.

U međuvremenu je stekao pravo na intimne posete supruge Lane Popović, koja treba da se porodi u maju. Šarić iz prvog braka sa Natašom ima odraslu ćerku, a sa Lanom ima sina od 11 godina.

Kako saznajemo, Pljevljak se ne plaši korone, pošto je u izolaciji više od šest godina, ali su mu od 30. marta zbog vanrednog stanja, kao i ostalim pritvorenicima, uskraćene posete porodice i četvorice advokata.

- Ranije smo išli s maskama kod njega, ali sada nema nijedno suđenje, pa ne možemo ni da idemo. Ima pravo na paket od porodice jednom mesečno, kao i na telefonski razgovor sa njima - kaže za naš list Šarićev advokat Dejan Lazarević.

(Kurir.rs/Alo.rs/D.Ćuruvija/Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track