ZLA KOB! KUĆA U KOJOJ JE ODSEO MARKO KRIJE JEZIVU PRIČU Sa devojkom planirao SLAVLJE, a onda se desila tragedija
Foto: Facebook

tragedija na srebrnom jezeru

ZLA KOB! KUĆA U KOJOJ JE ODSEO MARKO KRIJE JEZIVU PRIČU Sa devojkom planirao SLAVLJE, a onda se desila tragedija

Crna Hronika -

Marko Kostadinović je u četvrtak, 30. aprila, sa devojkom i društvom otišao na Srebrno jezero. Planirali su da tamo proslave Prvi maj.

Umesto slavlja, zadesila ih je tragedija, kada se čamac u kome je Marko bio sa drugovima M. A. (20) i M. N. (21) prevrnuo.

- Marko je stalno išao na jezero. S devojkom je tamo provodio vikende. Šta se desilo te večeri, ne znamo... Samo nam je rečeno da se čamac prevrnuo i on utopio - plačnim glasom kaže tetka Marka Kostadinovića (22) iz Požarevca, koji se utopio u Srebrnom jezeru.

Kako je utvrđeno u dosadašnjoj istrazi, trojica mladića su od vikendice u kojoj su bili smešteni otišli na drugu obalu jezera. Tu su navodno pili. Uveče su krenuli nazad, ali oko ponoći čamac je počeo da prima vodu i tone. Markovi drugovi M. A. i M. N. su uspeli da isplivaju, ali ne i nesrećni mladić iz Poljane.

Drugovi su pomoć potražili u Domu zdravlja Veliko Gradište, gde su pritom prijavili i nestanak prijatelja.

U potrazi za Markom Kostadinovićem pridružili su se i ronici Žandarmerije. Iako je bila noć, ronioci su tragali za Markom. Posle nekoliko sati, u petak ujutro našli su nažalost beživotno telo Marka Kostadinovića.

Telo je upućeno na obdukciju koja će biti obavljena u ponedeljak, prvog radnog dana posle praznika, da bi se utvrdio tačan uzrok smrti mladića. Inače, njegovim prijateljima je odmah po prijavi Markovog nestanka urađen alko-test. U tom momentu jedan od njih je imao 0,8 promila alkohola u krvi, a drugi 1,1 promil.

Markovi najbliži juče su se okupili u njegovom domu u selu Poljane.

- Marko je dva meseca živeo u Požarevcu. Došao je u sredu kod nas. Nakratko, samo da uzme stereo uređaj. Rekao je da mu treba za proslavu i ništa više, kratko je bio tu - kaže neutešna Markova baba.

Markova tetka dodaje da je Marko u Požarevcu radio, prodavao pečurke.

- Stalno je išao na jezero, i to s devojkom. Ona je te večeri ostala u vikendici. Još ne znamo šta se zaista desilo, policija nam je samo javila za tragediju. Valjda ćemo saznati nešto više posle obdukcije i istrage. Marko je znao da pliva, nije bio vrhunski plivač, ali je znao - navodi Markova tetka, i dodaje da jednog od mladića sa kojim je Marko bio kobne noći poznaje, drugog ne.

Pre preseljenja u Požarevac, Marko Kostadinović je u selu živeo s ocem Vladanom, babom i sestrama. Otac Vladan je "taksirao za Beč", ali od početka epidemije ne radi.

- Marko je bio dobar mladić. Strašno je to što mu se desilo. Tragedija za porodicu. Nažalost, ni prva, ni poslednja. Jezero malo pomalo, pa proguta nekog - kažu meštani Poljane.

Zla kob

Meštani Poljane navode da Markova smrt nije prva nesreća koja je zadesila, kako navode, "tu kuću". Prema njihovoj tvrdnji, pre pola veka u selu je ubijen Markov pradeda.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja