OBRENOVČANIN KOJI JE UPAO U CENTAR ZA MIGRANTE ČLAN LEVIJATANA "Nije više mogao da trpi maltretiranje"
Foto: Printskrin

nasilničko ponašanje

OBRENOVČANIN KOJI JE UPAO U CENTAR ZA MIGRANTE ČLAN LEVIJATANA "Nije više mogao da trpi maltretiranje"

Crna Hronika -

Mladiću F.R. koji je upao u Prihvatni centar za migrante i sve prenosio na društvenim mrežama, određen je pritvor od 48 sati. Mladić se, kako saznaje Kurir, žalio na ovu odluku, ali je žalba odbijena.

On će sutra biti saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Obrenovcu. Na teret mu se za sada stavlja delo nasilničko ponašanje, a ispituje se da li ima i drugih elemenata.

U međuvremenu saznalo se da je F.R. član pokreta Levijatan. Ovo je na Tviteru otkrio predsednik ovog pokreta, Pavle Bihali.

foto: Printskrin

- Takvi su moji momci, ispravni i temperamentni, napisao je i dodao da je F.R. "nije mogao da izdrži maltretiranje od strane migranata".

foto: Medija centar Beograd

- Iako nije nosio boje Pokreta i uradio je kao solo igrač ja se neću ograditi - piše Bihali.

Da podsetimo, F.R, je srušio ogradu i ušao u centar.

- Ne želim da moju devojku napadaju migranti! Ne želim muslimansku državu! Ne želim ovo da trpim - vikao je na sav glas, u automobilu je sa njim bio i pas.

Reagovali su i iz Komesarijata za izbeglice i migracije, i najoštrije osudili nasilnički upad automobilom u punoj brzini u Prihvatni centar u Obrenovcu.

- Pukom srećom niko nije stradao. Ovaj incident opominje da je krajnje vreme da se prestane sa verbalnim, a sada i fizičkim, napadima na migrante i da se zaustavi histerična kampanja prema njima na društvenim mrežama koja je i dovela do ovog incidenta - saopštili su iz Komeserijata.

"Komesarijat podseća da svi migranti u Srbiji, koji su od uvođenja vanrednog stanja izolovani u centrima, žele samo jedno, a to je da što pre napuste Srbiju. Aposurdno je da to isto žele i oni koji ih svakodnevno napadaju na društvenim mrežama. Zbog pandemije koronavirusa njihov nastavak puta ka Zapadnoj Evropi je bio privremeno onemogućen. Karantin je ispunio svoj cilj, jer niko među njima nije zaražen koronavirusom, a centri su zdravstveno bezbedni jedino u Srbiji."

Kurir.rs/J.I.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja