Najnovije vesti

PRIPADNIK LEVIJATANA HTEO DA GAZI MIGRANTE! Njegova devojka za Kurir otkriva šta su joj AZILANTI DOBACIVALI pre upada!
Foto: Screenshot

SULUDO

PRIPADNIK LEVIJATANA HTEO DA GAZI MIGRANTE! Njegova devojka za Kurir otkriva šta su joj AZILANTI DOBACIVALI pre upada!

Crna Hronika

Nasilničko ponašanje Filip Radovanović (23) kolima srušio ogradu migrantskog centra i azilantima uputio niz pretnji

Filip Radovanović (23) iz Obrenovca, kik-bokser i član pokreta Levijatan, uleteo je preksinoć automobilom „zastava 101“ u migrantski centar u Obrenovcu, koji se nalazi u nekadašnjoj vojnoj kasarni, a svoj suludi performans emitovao je uživo na Fejsbuku.

Policija je nakon incidenta, u kom pukom srećom nije bilo povređenih, uhapsila Radovanovića, a tužilaštvo je protiv njega pokrenulo istragu.

Urlao i histerisao

Radovanović je na početku snimka rekao da je sa psom krenuo u migrantski centar kako bi izrazio nezadovoljstvo zbog, kako je rekao, hiljade migranata koji se tu nalaze. Potom se vozilom zakucao u žičanu ogradu centra, okrenuo se i velikom brzinom ušao kroz kapiju, tako da su vojnici morali da beže u stranu kako ih ne bi pregazio. Sve vreme je histeričnim glasom govorio: „Ne želim da moju devojku napadaju migranti! Ne želim muslimansku državu! Ne želim ovo da trpim! Kazna će da bude velika sigurno.“

Pošto je završio sumanutu vožnju kroz kasarnu, stao je i vikao na vojnike, koji su ga mirno pitali zbog čega je uleteo kolima. On je urlao da „ne želi da gleda migrante u svom gradu“.

Brani  kabadahiju... Filipova devojka  Jelena
Brani kabadahiju... Filipova devojka Jelenafoto: Screenshot

Devojka uhapšenog Radovanovića, koju je pominjao tokom upada, juče je rekla za Kurir da je imala neprijatnosti sa azilantima, što njem dečko nije mogao da podnese.

- Imala sam problema sa migrantima, pratili su me, dobacivali i maltretirali u autobusu, pa Filip verovatno to nije mogao da podnese. On je veliki borac za pravdu, mnogo voli životinje i mnogi u gradu ga znaju - kaže njegova devojka Jelena.

Bihali ga podržava

Ona je negirala da je Radovanović član pokreta Levijatan, ali prvi čovek te organizacije Pavle Bihali tvrdi suprotno i pruža podršku Radovanoviću.

- Filip je član pokreta. Filip nije mogao više da izdrži maltretiranje od migranata i odlučio se da uradi ovo. Iako nije nosio boje pokreta i uradio je to kao solo igrač, ja se neću ograditi, takvi su moji momci, temperamentni i ispravni - napisao je Bihali.

Radovanoviću je posle hapšenja određeno zadržavanje do 48 sati i sumnjiči se za nasilničko ponašanje.

Komšije

NIJE ON BAŠ ZLATAN

Komšije uhapšenog mladića nisu imale reči hvale za njega.

- Nekada je dobar, ali često ume da poludi, pušta glasnu muziku noću i divlja. Nije baš zlatan - pričaju komšije.

Komesarijat za izbeglice

PRESTANITE S NAPADIMA

Komesarijat za izbeglice i migracije osudio je nasilnički upad automobilom u punoj brzini u Prihvatni centar u Obrenovcu.

- Ovaj incident opominje da je krajnje vreme da se prestane sa verbalnim, a sada i fizičkim napadima na migrante i da se zaustavi histerična kampanja prema njima na društvenim mrežama, koja je i dovela do ovog incidenta. Od uvođenja vanrednog stanja oni su izolovani u prihvatnim centrima, a žele samo jedno - da što pre napuste Srbiju - saopštili su iz Komesarijata.

Kurir.rs/ J. Ivić  Foto: Screenshot  

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...