SASLUŠANI NAPADAČI NA ADVOKATA I SUDIJU: Dvojica priznala da su tukla Petronijevića i Pekovića!
Foto: Dragana Udovičić, Espreso.co.rs

PRVO OSNOVNO TUŽILAŠTVO

SASLUŠANI NAPADAČI NA ADVOKATA I SUDIJU: Dvojica priznala da su tukla Petronijevića i Pekovića!

Crna Hronika -

Prvi osnovni sud odredio je na predlog Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu pritvor do 30 dana četvorici osumnjičenih koji se terete da su 15. maja u jednom kafiću u Njegoševoj ulici tukli i teško povredili advokata Gorana Petronijevića i Novicu Pekovića, bivšeg sudiju Vrhovnog kasacionog suda i penzionisanog predsednika Apelacionog suda u Novom Sadu.

Kako je saopštilo Prvo osnovno tužilaštvo, A. U., Đ. N., M. B. i V. M. izneli su svoje odbrane danas u tužilaštvu.

"Dvojica su delimično priznala izvršenje dela, tačnije priznali su da je došlo do svađe i tuče, ali kao razlog navode da su ih oštećeni provocirali. Negiraju da su oštećene šutirali nogama i da su ih udadrali stolicama. Druga dvojica u potpunosti negiraju radnje izvršenja krivičnih dela koja se svima stavljaju na teret, navodeći da su bili prisutni u bašti kafića zajedno sa ostalom dvojicom, ali da su pre samog događaja otišli i da su nisu učestvovali", saopštilo je tužilaštvo.

Tužilaštvo će, kako je navedeno, u najkraćem roku roku sprovesti ostale dokazne radnje i to ispitivanje oštećenih Gorana Petronijevića i Novice Pekovića, ispitivanje svedoka, veštačenje povreda. - Preduzeće se i sve ostale radnje koje su neophodne radi utvrđivanja činjeničnog stanja i pravne kvalifikacije - navodi se iz Prvog tužilaštva koje je osumnjičenima na teret stavilo krivična dela nasilničko ponašanje i nanošenje teške telesne povrede.

(Kurir.rs/ J. Spasić/ foto Dragana Udovićić, Espreso)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track