IZGOREO SPLAV NA KEJU KOD HOTELA „JUGOSLAVIJA“: Plamen gasilo 10 ekipa
Velika šteta... Od objekta ostala samo metalna konstrukcija, Foto: Kurir/Branka Travica

BUKTINJA

IZGOREO SPLAV NA KEJU KOD HOTELA „JUGOSLAVIJA“: Plamen gasilo 10 ekipa

Crna Hronika -

Vatrena stihija, koja se rasplamsala juče oko 4.20 sati, progutala je splav kod hotela „Jugoslavija“, a na sreću, povređenih nema.

Vatru su gasili devet vatrogasnih vozila i jedan vatrogasni brod, a kako saznajemo, proverava se da li su požar izazvale neispravne instalacije ili je nešto drugo posredi.

- Požar koji je izbio rano ujutru gasilo je deset ekipa vatrogasaca, devet vozila i jedan vatrogasni brod, koji su sprečili da se plamen ne proširi na susedni plav, koji se nalazi tik do njega. Objekat, od kog je ostala samo metalna konstrukcija, bio je u fazi adaptacije i pripremao se za otvaranje - rekao je izvor i dodao:

- U to doba niko nije bio na splavu, tako da niko nije povređen. Policija je obavila uviđaj i istraga je u toku, i ona će pokazati kako je došlo do izbijanja požara. Zasad se sumnja na instalacije.

foto: Kurir/Branka Travica

Prema rečima radnika sa obližnjih splavova, izolacije na splavovima su uvek upitne i često dolazi do ovakvih incidenata.

- Požar je bio toliko veliki da sada ništa nije ostalo od splava - samo šipke. Svake godine se događaju požari na splavovima, i to pretežno zbog instalacija, verovatno je i to sad u pitanju. Sudeći po tome šta je ostalo od splava, pričinjena je velika materijalna šteta - kažu radnici.

Nekadašnji „Blejvoč“

DVA UBISTVA NA SPLAVU

Splav koji je juče izgoreo nalazi se na mestu nekadašnjeg čuvenog splava „Blejvoč“. Taj objekat proteklih godina bio je mesto na kome se dogodilo nekoliko nemilih incidenata. U julu 2012. godine gost je ubio radnika obezbeđenja Ivana Cvetanovića (26) i ranio njegovog kolegu Marka D. (34), a četiri godine ranije u sačekuši ispred „Blejvoča“ izrešetan je Andrija Stanić (34).

Kurir.rs/ B. T. Foto: Kurir/ B.T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track