Najnovije vesti

MALČANSKI BERBERIN PRAVIO HAOS U SUDNICI: Odmah otpustio advokata, a onda je utvrđeno da je napravljen OVAJ PROPUST
Foto: Ž. I., Kurir

POČETAK SUĐENJA ZA OTMICU MALE MONIKE

MALČANSKI BERBERIN PRAVIO HAOS U SUDNICI: Odmah otpustio advokata, a onda je utvrđeno da je napravljen OVAJ PROPUST

Crna Hronika

Ninoslav Jovanović zvani Malčanski berberin (46) juče je napravio pravi cirkus na početku suđenja za otmicu i silovanje male M. K. (12) krajem decembra 2019.

Monstrum nije pokazao ni trunku kajanja, a roditeljima nesrećne devojčice nije se čak ni izvinio. Na sve to, odmah je otpustio advokata po službenoj dužnosti, a tražio je i izuzeće tužiteljke, optuživši je da je pristrasna.

foto: Ž. I.

Inače, pripremno ročište u Višem sudu u Nišu bilo je zatvoreno za javnost, ali će se i dalje suđenje Jovanoviću odvijati iza zatvorenih vrata zbog zaštite interesa maloletne devojčice. Iz tog razloga novinarima nije bio dozvoljen pristup čak ni u sudsku zgradu, pa su mediji Malčanskog Berberina sačekali ispred suda.

Uveden je na drugi sprat sudnice, gde su ga, osim branioca i tužioca, dočekali i roditelji devojčice Robert i Aleksandra K.

Međutim, pripremno ročište prekinuto je pre nego što je i počelo jer je Jovanović na samom početku otkazao punomoćje svom braniocu Radenku Miladinoviću, koji je ovo dočekao sa olakšanjem.

- On nije bio za to da ga ja branim, a i ja imam previše godina da bih se sa tim nosio - kratko je kazao Miladinović, koji je prvi napustio sudnicu.

Nedugo potom i ostali akteri suđenja su izašli iz sudske zgrade jer je Jovanović u međuvremenu zatražio izuzeće zamenika tužioca Mirjane Velimirović zbog navodne njene pristrasnosti. Usledila je kratka pauza, tokom koje je viši tužilac odlučio da taj Jovanovićev zahtev odbije, ali pripremno ročište ipak nije nastavljeno, zato što je Malčanski Berberin tvrdio da mu nisu dostavljeni nalaz i mišljenje veštaka neuropsihijatra Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, gde je veštačena njegova uračunljivost.

foto: Kurir, M.S.

Ustanovljeno je da je zaista napravljen propust, pošto je na to imao pravo.

- Zbog situacije sa epidemijom korone, Jovanovićev branilac je obavešten da je u tužilaštvo stigao pisani nalaz veštaka, ali kopija ovog dokumenta nije dostavljena u pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zavoda u Nišu, gde se optuženi nalazi. Zato je pripremno ročište odloženo za 16. jun. Do tog roka će pisani nalaz i mišljenje veštaka biti dostavljeni optuženom - kazala je portparolka Višeg suda u Nišu Irena Gušić.

Prema nezvaničnim saznanjima, tužilaštvo nije predložilo kaznu za monstruma, već je zatražilo da se Jovanović oglasi krivim i osudi po zakonu. Zakon za Ninoslava predviđa kaznu od najmanje 10 godina zatvora, pa do doživotne robije, a na sudiji Tamari Savić je da proceni koliko zloglasni Malčanski Berberin zaslužuje.

Podsetimo, Jovanović je oteo devojčicu 20. decembra 2019. u Brzom Brodu, namamivši je na prevaru u auto, koji je prethodno ukrao. Posle deset dana jezive torture, izmučena devojčica je pronađena u kući u selu Pasjača, ali je manijak tada uspeo da pobegne. Uhapšen je tek 5. januara na groblju u rodnom selu Malča i otad je u pritvoru.

On je pre toga već proveo 22 godine u zatvoru jer je dva puta osuđivan zbog silovanja dece. Tokom iživljavanja je i šišao nesrećnu decu, što ga posebno uzbuđuje, pa je tako i dobio nadimak Malčanski Berberin.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...