PALA ŠESTOČLANA BANDA: Srbi gajili travu i prodavali je dilerima u Beču
Foto: TAG24

BEČ

PALA ŠESTOČLANA BANDA: Srbi gajili travu i prodavali je dilerima u Beču

Crna Hronika -

Austrijska policija pohapsila je nekoliko naših državljana zbog sumnje da su u laboratorijama proizvodili narkotike

Šest srpskih državljana uhapšeno je u Beču nakon što je policija pronašla nekoliko laboratorija za uzgoj marihuane, čija vrednost dostiže 240.000 evra.

Kako prenosi portal Tag 24, policija je Srbe pratila od februara, a prvo su uhapšena dvojica naših državljana, starih 22 i 26 godina.

- Praćeni su izvesni period, jer su bili sumnjivi. Srbi su razradili ozbiljnu šemu prodaje droge. Drogu su proizvodili u svojim kućnim laboratorijama, a prodavali su je isključivo većim dilerima, koji su je potom puštali u uličnu prodaju. Policija je prilikom pretresa nekih stanova, koje su koristili uhapšeni, pronašla više od 13 kilograma osušene marihuane i još 465 stabljika - rekli su izvori austrijskih medija.

foto: TAG24

Kako su dodali, kod nekih uhapšenih Srba pronađen je i kokain, ali i određena svota novca. - Policija je zaplenila kokain i preko 7.500 evra u gotovini, za koje se sumnja da su stečeni prodajom narkotika - naveli su izvori.

Nakon hapšenja bande, otkriveno je da su oni bili dobro organizovani kada je reč o uzgoju narkotika. - Srbi su naizmenično radili u tim laboratorijama, a svaki je imao svoje zaduženje. Inače, struju za laboratorije krali su od stanara zgrade, koje su oštetili za oko 44.000 evra - preneli su mediji.

BROJKE

x 44 hiljade evra je dug za struju x 240 hiljada evra vredne su laboratorije x 7.500 evra u kešu nađeno je kod uhapšenih x 13 kilograma osušene marihuane oduzeto x 465 stabljika nađeno u laboratorijama

Kurir.rs / B. T. / Foto: TAG24

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track