KURIR EKSKLUZIVNO: Više javno tužilaštvo pozvalo Jurića na saslušanje
Foto: Beta/Dragan Gojić

otvoren predmet

KURIR EKSKLUZIVNO: Više javno tužilaštvo pozvalo Jurića na saslušanje

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet i pozvalo Igora Jurića da povodom navoda koje je izneo u medijima o političaru pedofilu iznese bliže podatke koji su neophodni za dalje postupanje nadležnog tužilaštva, izjavila je za Kurir Irena Bjeloš, portparol Višeg tužilaštva.

Podsetimo, Jurić je 9. marta gostujući u jednoj TV emisiji izjaviio "da ima pedofila na uticajnim položajima u Srbiji, koji orgijaju sa decom, a među njima je jedan ozbiljan političar, koji je poznat na nacionalnom nivou". Od tada, međutim, nije izneo više podataka iako je bio dužan da o ovakvim saznanjima obavesti i nadležne.

Ovim povodom reagovao je i ministar policije Nebojša Stefanović koji je objasnio da za takvog čoveka "ne sme da bude bilo kakvih povlastica, sakrivanja, popuštanja ili drugačijeg tretmana u svakom krivičnom delu"

"Pošto je u javnosti više puta pomenuo ovo delo, a nije rekao na koga misli, nije predočio dokaze i nije zvanično o tome obavestio tužilaštvo ili policiju, očekivao sam da Jurić namerava o tome da obavesti makar javnost", rekao je Stefanović.

(Kurir.rs/Foto: Beta/Dragan Gojić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track