NAJBOLJEG ČOVEKA U SELU UBIO NAJGORI: Jovanov ubica važio za nasilnika, jurio ga po dvorištu DOK MU NIJE PROSUO MOZAK!
Tragovi krvi... Kristijan Nikolić, sin ubijenog Jove, na mestu napada, Foto: Kurir, Privatna Arhiva

Užas

NAJBOLJEG ČOVEKA U SELU UBIO NAJGORI: Jovanov ubica važio za nasilnika, jurio ga po dvorištu DOK MU NIJE PROSUO MOZAK!

Crna Hronika -

Sačekuša - Dragutin Radučić (82) uhapšen je zbog sumnje da je lovačkom puškom ubio Jovana Nikolića (71), pre napada sačekao da komšija izađe u svoje dvorište, pa ga mučki usmrtio

Dragutin Radučić (82) iz sela Dušanovac kod Negotina uhapšen je zbog sumnje da je lovačkom puškom ubio prvog komšiju Jovana Nikolića (71). Kako Kurir saznaje, Radučić se tereti da je ispalio dva hica Nikoliću u glavu zbog spora oko ograde. Nikolić je preminuo na licu mesta, a Radučić je posle zločina otišao u policiju i predao se.

Zločin se dogodio u Dušanovcu u subotu oko 19.30, u dvorištu kuće Jovana Nikolića. Ljubiša Đorđević, zet ubijenog Jovana, kaže za Kurir da je prizor na mestu zločina bio stravičan.

- Moja sestra Marica, supruga Jovanova, došla je kod nas po povratku iz sela. Pozvali smo je da jedemo višnje. Nije se dugo zadržala i oko 19.15 krenula je kući, koja je na oko dve stotine metara od nas. Nije prošlo ni pet minuta kada se vratila usplahirena. Rekla nam je da je videla Jovana kako leži u dvorištu bez svesti i pozvala nas da odemo tamo. Kada sam ušao u njihovo dvorište, ugledao sam stravičan prizor - kaže Đorđević i dodaje:

- Jovanu od glave nije ostalo ništa. Mozak mu je bio prosut na sve strane. Glava mu je bila u lokvi krvi sva raskomadana. U prvi mah mislili smo da na njega nasrnuo pas pitbul, ali kada je stigla policija, saznali smo da je Jovan ubijen.

foto: Kurir

Prema priči Đorđevića, a kako je kasnije rekonstrukcijom utvrđeno, ubica Radučić je vrebao komšiju Nikolića sa zida svoje dvorišne ograde od kamena, sa bodljikavom žicom na vrhu:

- Stajao je na merdevinima sa lovačkom pučkom u rukama, a u trenutku kada je Jovan prišao najbliže, do kapije svog dvorišta da zalije cveće, nije premišljao i opalio je hitac na komšiju. Krupna sačma zasula je Nikolića po ramenu. Shvatišu da komšija želi da ga ubije, Nikolić je pokušao da pobegne u kuću. Međutim, Nikolić nije odustajao. Skočio je sa ograde i ušao u dvorište. Drugim hicem pucao mu je u glavu. Potom se mirno udaljio.

Zvao geometra

Đorđević objašnjava da je zločinu je prethodila prepirka Nikolića i Radučića oko međe:

- Jovo je nasledio kuću i okućnicu od tasta. Tek nedavno Radučić je zamerio da mu je zauzet deo placa uz Jovinu kuću. Jovo se nije svađao, pozvao je geometra i utvrdio među. Potom je pozvao majstore da pomere njegovu ogradu. Međutim, Radučiću ni to nije bilo dovoljno.

Sin ubijenog Jovana, Kristijan Nikolić, inače lekar u Zdravstvenom centru u Negotinu, kaže da je za tragediju saznao od majke.

- Žena i ja smo odmah seli u kola i došli u Dušanovac. Tamo nas je dočekala ekipa Hitne pomoći i tada sam saznao za stravičnu istinu - kaže Kristijan za Kurir.

Supruga Marica sa ubijenim Jovanom poslednjih osam godina živela je u selu Dušanovac.

- Toliko je potresena prizorom koji je zatekla u dvorištu da samo sedi i plače - pričaju rođaci.

Selo žali za Jovom

Meštani kažu da se ubica sam predao.

- Najpre je pozvao komšiju iz ulice da mu navodno preda lovačku pušku, ali se predomislio i otišao sam u policiju da se preda. Inače, goreg čoveka nismo imali nikada u selu. Radučić se svađao i pretio svima u selu. Živeo je sam u kući opasanom zidovima i bodljikavom žicom. Bio je drzak i bezobrazan i prema najbližima. Ima tri ćerke, jedna je u Americi, a dve u Austriji, ali sa njima nije bio u kontaktu - priča komšija Svetozar Alovljanović:

- Svoje imanje je prepisao komšiji. Radio je neko vreme u Prahovu u železničkoj radionici, ali je dugo u invalidskoj penziji. I kao invalid radio je zemlju i vozio traktor. A što se tiče pokojnog Jovana, boljeg čoveka u selu nije bilo. Radio je godinama u Beču. Bio je dobar majstor, a još bolji čovek. Celo selo žali za njim.

Prema prvim saznanjima iz istrage, Radučić je priznao zločin i određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 sati, a potom će biti predat u Više javno tužilaštvo u Negotinu. Sahrana Nikolića održaće se u utorak u 13 časova na lokalnom groblju.

Uhapšeni za  ubistvo živeo sam... Kuća Dragutina  Radučića
Uhapšeni za ubistvo živeo sam... Kuća Dragutina Radučićafoto: Kurir, Privatna Arhiva

REKONSTRUKCIJA

  • Vrebao ga sa ograde
  • Dragutin je vrebao komšiju Jovu Nikolića sa zida svoje ograde
  • Kada je Jovo izašao u dvorište, pucao je u njega
  • Jova je pogođen u rame i pokušao je da pobegne u kuću
  • Dragutin je upao u komšijino dvorište i pucao Nikoliću u glavu
  • Jovo je ostao na mestu mrtav, Dragutin se predao

Meštani se pitaju

OTKUD MU PUŠKA?

foto: Shutterstock

U selu se veruje da je Radučić imao dozvolu za lovačku pušku, ali meštani se pitaju zašto mu nije oduzeta. Naime, oni tvrde da je Jovo psihički bolsnik, da je tako i penzionisan, da je već poznat po tome da je tukao komšiju kocem kada je prolazio biciklom pored njegove kuće i da je u bolnici nasrtao na lekare i medicinske sestre kada je bio na lečenju.

Komšinica Ljubica Alivinović

UBIO GA JE NAJGORI ČOVEK U SELU

foto: Kurir

Očevidaca zločina nema, ali prve komšije su uznemirili pucnji u sumrak.

- Čula sam pucnje, ali nisam videla ubicu. Videli smo kasnije Jovu u lokvi krvi. Neki su pričali da ga je pas napao. Posle sam saznala da ga je ubio ovaj najgori čovek u selu. Sa svima se svađao i pretio - dodaje baka iz komšiluka Ljubica Alivinović.

Kurir.rs/ Dragan Ilić, Suzana Božinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track