UHAPŠENI HULIGANI KOJI SU ZAPALILI ŠKOLU KOD VARVARINA: Izgorela biblioteka sa 4.000 knjiga, velika šteta u učionicama
Foto: Shutterstock

užasno

UHAPŠENI HULIGANI KOJI SU ZAPALILI ŠKOLU KOD VARVARINA: Izgorela biblioteka sa 4.000 knjiga, velika šteta u učionicama

Crna Hronika -

VARVARIN - U Osnovnoj školi Sveti Sava u selu Bačina nedaleko od Varvarina rano jutros je izbio požar u kome je izgorela školska biblioteka sa skoro četiri hiljade knjiga, dok su učionice na spratu škole znatno oštećene.

U kruševačkoj policiji agenciji Beta je potvrđeno je da je požar u toj školi izbio jutros oko četiri sata te da su dva lica, stara 22 i 24 godine privedena kao osumnjičena za izazivanje požara, a da će o njihovom zadržavanju odlučiti kruševačko Osnovno javno tužilaštvo.

Direktorka škole u Bačini Svetlana Pejčić rekla je agenciji Beta da je danas trebalo da bude urađen tehnički prijem nakon kompletne rekonstrukcije škole, koju je finansirala Kancelarija za javna ulaganja, a da sada, umesto toga, nadležni procenjuju štetu.

"Cela biblioteka je izgorela, imali smo fond od više od tri i po hiljade knjiga, učionice na spratu su uništene. U školi je od prošlog oktobra rađena rekonstrukcija, menjana stolarija, radjena hidroizolacija i instalacije, sve je bilo okrečeno", podseća ona.

Osnovnu školu u Bačini pohađa oko 170 đaka.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track