MUŠKARAC IZ BAČKOG PETROVCA UHAPŠEN ZBOG UBISTVA POSLE 10 GODINA: Nasmrt pretukao starijeg muškarca, pa mu zapalio kuću
Foto: Shutterstock

imao saučesnika

MUŠKARAC IZ BAČKOG PETROVCA UHAPŠEN ZBOG UBISTVA POSLE 10 GODINA: Nasmrt pretukao starijeg muškarca, pa mu zapalio kuću

Crna Hronika -

Igor G. (28) iz Bačkog Petrovca, posle deset godina, uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo ubistvo, nakon uspešnog operativnog rada novosadske kriminalističke policije.

Naime, deset godina se sumnjalo da je osamdesetdvogodišnji meštanin Bačkog Petrovca, 20. oktobra 2010.godine, izgoreo u požaru u svojoj kući svojom nemarnošću. Požar je izbio oko 4 sata ujutru, u Ulici Ruda Hrubika. Vatrogasno-spasilačka jedinica iz Bačkog Petrovca ugasila je vatru, na objektu sagrađenom 1907. godine i tada je nađeno ugljenisano telo starca.

Međutim, operativci su došli do saznanja, da je Igor zajedno sa mladićem B. J., koji je, u međuvremenu, preminuo, odnosno pre pet godina, izvršio samoubistvo, udarcima usmrtili starijeg meštanina, u čiju su kuću došli u nameri da ga opljačkaju.

- Njih dvojica su tada ušli u kuću starijeg čoveka, koji je živeo sam. Prvo su ga istukli, opljačkali i kada su shvatili da je preminuo od njihovih udaraca, rešili da zapale kuću i sakriju zločin. Nesrećni čovek je iako ubijen od udaraca razbojnika i izgoreo. Igor je sve priznao i ispričao kako se sve dogodilo, a kako kaže, čitao je jel se plašio da prizna, a misli da se njegov drug ubio zato što ga je pekla savest što su ubili čoveka - kaže izvor Kurira.

Igoru Grujiću je određeno zadržavanje do 48 sati i biće priveden, uz krivičnu prijavu, u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Kurir.rs/S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track