RADOJE ZVICER (37) NE ŽELI U CRNU GORU: Vođa „kavčana“ zatražio ukrajinsko državljanstvo?
Foto: detective-info.com.ua

PRAVNA BORBA

RADOJE ZVICER (37) NE ŽELI U CRNU GORU: Vođa „kavčana“ zatražio ukrajinsko državljanstvo?

Crna Hronika -

Radoje Zvicer (37), navodni vođa kotorskog kavačkog klana, koji je preživeo pokušaj ubistva 26. maja u Kijevu, predao je zahtev za dobijanje ukrajinskog državljanstvo, prenose crnogorski mediji.

Prema pisanju podgoričkog lista Dan, Zvicer nakon izlaska iz kijevske bolnice, u kojoj je bio desetak dana posle ranjavanja, i dalje živi na istoj adresi u glavnom gradu Ukrajine.

- Zvicer se oporavlja i živi u istoj zgradi kraj koje je i pokušan atentat na njega. Trenutno ga čuvaju pripadnici ukrajinske bezbednosne službe - prenose mediji i dodaju:

- On je navodno već podneo zahtev za dobijanje ukrajinskog državljanstva, jer želi da izbegne proterivanje, a naročito ne želi da se vraća u rodnu Crnu Goru. Navodno, on poseduje moldavski pasoš, a u Ukrajini boravi pod imenom Piter Raduj Znice.

Podsetimo, zbog sumnje da su pokušali da ubiju navodnog vođu kavačkog klana u Ukrajini su uhapšeni dva državljanina Srbije i dva državljanina Crne Gore, kao i jedan policajac iz Ukrajine. Protiv Srbina Petra Jovanovića (46) nakon hapšenja podneta je krivična prijava i za ubistvo Zvicerovog kuma Marka Vukovića (41) u januaru u Beogradu.

Kurir / E. K.

Foto: detective-info.com.ua

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track