sahrana na lešću

SAHRANJENA DOKTORKA VIOLETA: Sin povorku rasplakao govorom, poznati glumac recitovao stihove Možda spava KURIR TV

Crna Hronika -

Violeta Skorobać Ašanin (50), doktorka plastične hirurgije, koja je u nedelju izvršila samoubistvo u svom stanu, biće sahranjena danas na groblju Lešće.

foto: Ana Paunković
foto: Ana Paunković

Porodica je okupljena unutar kapele primala saučešće od 11 do 13 časova, kada je počela sahrana.

Na čelu dugačke povorke bio je jedan od ožalošćenih i nosio je beli krst. Uz zvuke trubača, od doktorke su se poslednji put oprostili njeni najbliži, kolege, prijatelji.

foto: Ana Paunković

- Imam tu želju da u ime svih kolega izgovorim poslednje reči kojima se opraštam od tebe. Sve što bih želeo reći, ne može stati u par rečenica jer ti zaslužuješ mnogo više. Koliko si bila divan čovek govori i ovaj skup kojim ti odajemo poslednju počast. Bila si odan i nesebičan prijatelj, uvek nasmejana i puna entuzijazma. Bila si svetski priznat doktor, lider među kolegama. Pionir savremene estetske hirurgije, ti i tvoja dela živećete i dalje u našim sećanjima. A o njima će najviše govoriti tvoji pacijenti kojima si život promenila na bolje. Draga moja, počivaj u miru i neka te anđeli čuvaju - pročitao je emotivan govor jedan od kolega preminule doktorke.

foto: Ana Paunković

Inače, sahrani je prisustvovao i glumac Igor Đorđević, koji je na poseban zahtev Violetinog supruga Dragana izrecitovao pesmu Vladislava Petkovića Disa "Možda spava".

foto: Ana Paunković

Pre nego što su telo doktorke Violete spustili u grobnicu, njen sin Andrej je održao govor.

- Ti si moj anđeo čuvar. Nađi mir jer ja nikad zbogom neću reći, jer smo ti i ja postali jedno. Ne brini, ostajem u sigurnim rukama, rukama devojke, prijatelja i porodice. Voleću te zauvek.

Doktorka je potom spuštena u grobnicu na večni počinak uz pesmu "Na te' mislim kad zora sviće".

foto: Ana Paunković

Podsetimo, dr Violeta Skorobać Ašanin je u nedelju oko 12 sati rekla mužu i sinu da ide do kupatila, a kako dugo nije izlazila, njih dvojica su se zabrinuli i počeli da je dozivaju.

foto: Ana Paunković

- Razvalili su vrata i zatekli je u lokvi krvi. Kako se sumnja, Violeta je krišom uzela nož iz kuhinje i dva puta ga sebi zarila u grudi. Telo je poslato na obdukciju i očekuje se da rezultati uskoro budu gotovi - podseća izvor iz istrage.

Samoubistvo uspešne doktorke, koja je bila jedna od omiljenih među srpskim džet setom, rastužila je i šokirala sve koji su se poznavali. Prijatelji kažu da je uvek bila nasmejana i vedra.

(Kurir.rs/B.T)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja