VOĐA NAVIJAČA PONOVO IZBEGAO SMRT: Alibeg preživeo četvrtu sačekušu!
Foto: Nemanja Nikolić, Privatna Arhiva

RAFALI

VOĐA NAVIJAČA PONOVO IZBEGAO SMRT: Alibeg preživeo četvrtu sačekušu!

Crna Hronika -

Istraga: Bivši vođa Zabranjenih pogođen je u stopalo u blizini zgrade u kojoj živi na Novom Beogradu, a proverava se da li ranjavanje ima veze s likvidacijom njegovog druga Aleksandra Halabrina

Nenad Alajbegović (39), poznatiji kao Alibeg, bivši vođa navijačke grupe Partizana Zabranjeni, ranjen je u nedelju oko 23 sata na Novom Beogradu, kada je na njega ispaljeno 15 hitaca.

Nije prvi put da se Alibeg našao na meti, a ovo je četvrti put da je preživeo sačekušu, drugi put ove godine.

- U januaru je bio teško ranjen, uspeo je da se oporavi i, evo, ponovo se našao na udaru. Prethodno je na njega pucano 2019, kada je bio pogođen u stomak, a na meti pucača našao se i 2010. godine - podseća sagovornik i dodaje da Alajbegović u dosijeu ima više od 60 krivičnih prijava.

foto: Foto Kurir

Pogodak u stopalo

Alibeg je preksinoć ranjen u blizini zgrade u kojoj živi, a stanari kažu da su čuli pucnjavu. - Čuli smo 15 hitaca, a samo jedan ga je pogodio u stopalo. Deluje kao da je u pitanju opomena, jer da su hteli da ga ubiju, sa 15 metaka bi to i učinili. Izgleda da su svi hici bili usmereni ka njegovim nogama - ispričale su komšije.

- On je za nas dobar, ne dira nas, niti nam pravi probleme, ali svaki čas mu je život u opasnosti - dodale su komšije.

foto: Privatna Arhiva

Naš izvor podseća da Alibeg nikada nije želeo da sarađuje sa policijom. - Kada je bio ranjen u januaru, i to dok je stajao sa prijateljem Aleksandrom Halabrinom, koji je u martu surovo ubijen, a njegov nag i zakopan leš nađen u Sopotu dva meseca kasnije, nije sarađivao sa inspektorima i nije rekao ko bi i zbog čega pucao na njega. Očigledno su u pitanju neraščišćeni računi - objašnjava izvor.

Prema njegovim rečima, sada se ispituje u šta se Alibeg upetljao, s obzirom na to da je njegov prijatelj ubijen na zverski način. - Da li su u pitanju navijački sukobi ili nešto sasvim drugo, pokazaće istraga. Činjenica je da je Halabrin, čije ubistvo nije rasvetljeno, svedočio jednom za pokušaj ubistva Alibega. Halabrin tada policiji nije rekao ko su napadači, iako ih je možda video - kaže sagovornik.

Hapšen i osuđivan

Podsetimo, Alajbegović je stari znanac policije, a prvi put je privođen kao maloletnik sa samo 12 godina, dok je sa 16 prvi put bio osuđen i poslat u Vaspitno-popravni dom. - Osuđivan je zbog nanošenja teških povreda, ilegalnog oružja i privrednog kriminala. Prilikom hapšenja u Republici Srpskoj, u stanu koji je koristio, nađeni su oko 800 tableta ekstazija i marihuana - podseća izvor.

Brat mu ubijen Sestra mu presudila

Nenadov brat Dejan Alajbegović (30), koji je takođe bio jedan od vođa navijača Partizana, ubijen je pre 16 godina u kafiću na Novom Beogradu. Dejana je ubila Aleksandra Vučetić Duda, sestra od tetke braće Alajbegović. Odslužila je kaznu od osam godina zatvora. Tokom suđenja branila se tvrdnjom da je Dejan maltretirao njenu majku.

Pozadina sukoba Kontrola narko-tržišta?

Alibeg je dugo bio jedan od vođa navijačke grupe Zabranjeni, koja je godinama bila u sukobu sa frakcijom Alkatraz. Policajci i stručnjaci iz oblasti bezbednosti su u više navrata isticali da u pozadini navijačkih sukoba nije samo prevlast na tribini već i kontrola narko-tržišta u Beogradu i ostalih kriminalnih poslova, u kojima su obični navijači, bliski vođama, praktično njihovi vojnici.

Brojke

15 hitaca ispaljeno na Alibega

1 metak pogodio navijača u nogu

60 krivičnih prijava ima Alajbegović

(Kurir.rs/Ekipa Кurira/foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track