POTVRĐENA ODLUKA O PRODUŽENJU PRITVORA ZA JOVANJICU: Predrag Koluvija i još četvorica optuženih ostaju iza rešetaka
Foto: Screenshot

OPTUŽNICA PODIGNUTA 6. MAJA

POTVRĐENA ODLUKA O PRODUŽENJU PRITVORA ZA JOVANJICU: Predrag Koluvija i još četvorica optuženih ostaju iza rešetaka

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je danas odluku o produženju pritvora za još 30 dana Predragu Koluviji i još četiri optužena za nedozvoljeno uzganjanje marihuane na poljoprivrednom dobru "Jovanjica", dok je u odnosu na druga četiri okrivljena ukinuo rešenje o produženju pritvora i naložio Specijalnom sudu da ponovo odluči.

Osim Koluviji, pritvor je potvrđen i za Petra Živanovića, Petra Hricaja, Stevana Holića i Bobana Jovanovića.

Portparol suda Mirjana Piljić precizirala je za Tanjug da Apelacioni sud smatra da razlozi iz prvostepenog rešenja ukazuju da postoji izvesna i realna opasnost da bi oni ponovili krivično delo ukoliko bi se našli na slobodi.

Rešenje o produženju pritvora je ukinuto za Zdravka Miloševića, Vladana Živojinovića, Branislava Miljevića i Vuleta Bojovića, jer Apelacioni sud smatra da se osnovano žalbom njihovih branilaca ukazuje na bitne povrede odredbi Zakonika o krivičnom postupku, odnosno jer prvostepeni sud nije individualizovao razloge za produženje pritvora u odnosu na svakog od njih.

Koluvija i ostali su u pritvoru od novembra prošle godine, a optužnica protiv njih je podignuta početkom maja, a potvrđena je rešenjem Specijalnog suda 10. juna. Odbrana sada ima pravo žalbe Apelacionom sudu na rešenje o potvrđivanju optužnice.

Na optužnici tužilaštva za organizovani kriminal od 6. maja, nalaze se osim većinskog vlasnika "Jovanjice" Koluvije i ostalih okrivljenih koji su u pritvoru, još jedna osoba koja je za sada u bekstvu.

Koluvija i ostali optuženi u pritvoru su od hapšenja 14. novembra 2019.

Optužnica ih tereti za dva krivična dela: udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, ali detalji optužnice još nisu saopšteni.

Nakon hapšenja je saopšteno da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova po nalogu tužilaštva ušli na poljoprivredno dobro "Jovanjica" u blizini Stare Pazove i tamo pronašli ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima.

Tada je zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track