TRAGEDIJA! MLADIĆ KOJI SE UDAVIO U JEZERU BIO NEPLIVAČ: Okliznuo se i upao, prijatelji gledali kako tone!
Foto: Facebook

TRAGEDIJA

TRAGEDIJA! MLADIĆ KOJI SE UDAVIO U JEZERU BIO NEPLIVAČ: Okliznuo se i upao, prijatelji gledali kako tone!

Crna Hronika -

Miljan Jovanović (28) iz Ratkova kod Odžaka udavio se u sredu popodne u jezeru Beli kamen kod Bešenova na Fruškoj gori, kada je posle posla otišao da se rashladi sa prijateljima.

Tragedija se dogodila oko 16.30 sati, a telo mladića pronađeno je četiri sata kasnije.

Ronioci ga izvukli

- Jovanović je sa kolegama sa posla iz Novog Sada otišao na jezero Beli kamen da se malo opuste i okupaju. Nažalost desila se tragedija i to naočigled njegovih prijatelja i drugih kupača. Iako su svi skočili da mu pomognu, nisu uspeli da ga izvuku, pa su to učinili ronioci Žandarmerije - kaže naš izvor.

Miodrag Jovanović, otac nastradalog Miljana za Kurir kaže da su do njih došle različite verzije nesreće.

- Neki kažu da je skako sa stene, što mi je čudno, jer je moj sin bio neplivač i nikada nije skako u vodu. Moguće je da se okliznuo i udario glavom o stenu u vodi - kaže otac i dodaje:

Prva žrtva ove godine

Kako kaže naš izvor iz istrage, Miljan Jovanović je prva osoba koja se u ovoj sezoni utopila na području Sremske Mitrovice. - Nažalost, Jovanović je ove godine prvi koji se utopio. Do sada nismo imali žrtava i ponadali smo se da će tako i ostati - rekao je naš izvor.

- Mladići koji su bili s njim pokušali su da ga spasu. Odmah su doplivali do njega, ali on je brzo potonuo. Ni oni nisu znali da objasne šta se tačno dogodilo.

foto: Facebook printscreen

Nesrećni otac kaže da su preuzeli Miljanovo telo i da mu spremaju sahranu. Meštani Ratkova juče su bili potreseni zbog tragične smrti mladića.

- Miljan je bio dobar i vredan, a nedavno je počeo da radi na građevini u Novom Sadu i preselio se tamo. Svi smo u šoku, jer on uopšte nije znao da pliva i izbegavao je kupališta - pričaju meštani i dodaju da je Jovanović u Ratkovu imao roditelje i sestru.

Mirno spavaj

Od Miljana su se juče na društvenim mrežama opraštali prijatelji. - Miljane, družili smo se prelepo dok si bio tu, počivaj u miru kralju. Mirno spavaj - neke su od oproštajnih poruka.

Inače, jezero Beli kamen, poznato i kao Bešenovačko jezero, nastalo je posle iscrpljivanja kopa laporca, a od osamdesetih godina počelo je da se puni vodom. Procenjuje se da je njegova dubina sada preko 50 metara.

Saveti za kupače

- kupajte se na obeleženim mestima gde ima spasilaca

- nemojte naglo da ulazite u vodu

- pokvasite se pre ulaska u jezero, reku ili more

- ne ulazite u vodu pod dejstvom alkohola ili energetskih pića

- ne skačite sa mostova ili stena

(Kurir.rs/Jelena Ivić/foto Printsceen, Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track