KO MI TE UBI, SINE MILOŠE: Svi se sećaju ubistva na niškom Beverli hilsu, a osumnjičeni je danas izveden pred sud (FOTO)
Foto: Kurir/M.S., Facebook Printscreen

otišao po kolače za trudnu ženu i ćerku

KO MI TE UBI, SINE MILOŠE: Svi se sećaju ubistva na niškom Beverli hilsu, a osumnjičeni je danas izveden pred sud (FOTO)

Crna Hronika -

OPTUŽENI DARKO NE OSEĆA SE KRIVIM: Održano pripremno ročište za ubistvo Miloša zvanog Rebro na niškom Beveri Hilsu

NIŠ - Darko Mitić (33) iz Niša izveden je danas pred Viši sud u Nišu pod optužbom da je 20. novembra prošle godine u niškom naselju Beverli hils sa dva hica iz pištolja ubio Miloša Rajkovića (25) zvanog Rebro iz Tešice kod Aleksinca.

1 / 3 Foto: Kurir

- Na pripremnom ročištu odbrana i tužilac su izneli svoje dokaze i početak suđenja je zakazan za septembar mesec. Optuženi Darko ovom prilikom nije se izjašnjavao da li je kriv ili ne za ubistvo Rajkovića osim da se u ovom slučaju ne oseća krivim jer nema nikakve veze sa pomenutim zločinom, kaže sagovornik Kurira.

Ono što se pouzdano zna jeste da je Rajković ubijen u četvrtak 20. novembra lane ispred kuće na niškog Beverli hilsu u kojoj je iznajmio stan za svoju porodicu, suprugu i dete. Njegova supruga je bila trudna sa drugim detetom pa je oko 17 časova Rajković došao motociklom iz grada da za nju i dete donese kolače. Pred ulazom kuće zaustavio je motocikl ali pošto se žurio nije isključio motor.

Istrčao je posle dva-tri minuta i suočio se sa ubicom koji ga je vrebao iz klasične sačekuše. Posle prvih hitaca, Rajković je pokušao da spase život bežeći ka garaži u kojoj mu je bio parkiran "audi". Sustigao ga je pored "audija" i sa dva hica dotukao.

Osumnjičeni Darko
Osumnjičeni Darkofoto: Facebook Printscreen

Ubica je pod okriljem mraka uspeo da pobegne. Sumnjalo se da ima i pomagača u okolini koji ga je odvezao. Posle samo dva dana niška policija je usredsredila pažnju na Darka Mitića i uhapsila ga pod sumnjom da je jedan od učesnika zločina na Beveri hilsu.

Povod za hapšenje Mitića bila je činjenica da je Rajković prošle godine 28. juna u Nišu u Ulici Svetozara Markovića na parkingu kod Narodnog pozorišta zapalio auto marke "mercedes", inače vlasništvo Mitića.

Dve nedelje potom, tačnije 12. jula niška policija je uhapsila Rajkovića pod sumnjom da je on zapalio Darkov "mercedes". Naime, na kanti benzina kojim je auto poliven i zapaljen pronađeni su DNK tragovi Rajkovića. Rajković je iz pritvora pušten da se brani sa slobode i optužen pred Osnovnim sudom u Nišu.

Kobne večeri, već posle jednog sata, na mestu ubistva obreo se Milošev otac Bojan. Policija je pokušala da ga spreči da priđe ubijenom sinu ali je on pokidao zaštitne trake i prišao mu uz uzvik "Ko mi te ubi sine".

Očekuje se da će na suđenju zakazanom za 7. septembar da uslede iskazi odbrane i optužbe i da se uhapšeni Mitić izjasni o eventulanoj svojoj krivici u vezi sa zločinom. On se na današnjem pripremnom ročištu izjasnio da se ne ne oseća krivim.

(Kurir.rs/D.I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track