Najnovije vesti

TURČIN BOGATSTVO KRIO U DŽEPU, ALI SRPSKOJ CARINI NIJE PROMAKAO: Evo šta je pokušao da prošvercuje u kutiji cigareta
Foto: Carina Srbije

prelaz gradina

TURČIN BOGATSTVO KRIO U DŽEPU, ALI SRPSKOJ CARINI NIJE PROMAKAO: Evo šta je pokušao da prošvercuje u kutiji cigareta

Crna Hronika

BEOGRAD - Na prelazu Gradina carinici su danas sprečili pokušaj krijumčarenja investicionog zlata u obliku tri zlatne pločice teške 220 grama koje su našli u automobilu holandskih registracija, saopštila je Uprava carina.

Zlatne pločice nađene su u mercedesu u kome su bila dva brata, državljani Holandije turske nacionalnosti, koji su na izlaznoj kontroli rekli da sa sobom nose samo lične stavri.

1 / 5 Foto: Carina Srbije

Međutim, detaljnim pregledom automobila, prtljaga i putnika, carinici su u džepu 53-godišnjeg suvozača pronašli kutiju cigareta u kojoj su se nalazile tri zlatne pločice.

foto: Carina Srbije

Reč je o takozvanom investicionom zlatu u obliku pločica, od kojih su dve bile u velikim apoenima od po 100 grama, a jedna u manjem apoenu od 20 grama.

Kako je utvrđeno da vrednost nađenih pločica prelazi trećinu vrednosti automobila u kome su otkrivene i vozilo je privremeno zadržano do okončanja prekršajnog postupka.

foto: Carina Srbije

Pokušaj krijumčarenja zlata u fizičkom obliku nije retkost, navode u Upravi carnina i napominju da se prenos takozvanog investicionog zlata preko granice obavlja u skladu sa odredbama Zakona o kontroli predmeta od dragocenih metala. Taj zakon predviđa da se prometom takvih predmeta mogu baviti isključivo lica koja su registrovana za obavljanje odgovarajuće delatnosti.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...