BRITANSKE FUNTE ZAMIRISALE NA ČAJ: Pogledajte ulov srpskih carinika na Horgošu! A onda su mu zavirili i u patike (FOTO)
Foto: Carina Srbije

carina srbije

BRITANSKE FUNTE ZAMIRISALE NA ČAJ: Pogledajte ulov srpskih carinika na Horgošu! A onda su mu zavirili i u patike (FOTO)

Crna Hronika -

Carinici su pre samo nekoliko dana na prelazu Gradina otkrili neobičan pokušaj krijumčarenja novca i zlata u pakovanjima tradicionalnog turskog čaja, a onda se slična situacija ponovila i na prelazu Horgoš, samo su ovoga puta na čaj zamirisale britanske funte.

foto: Carina Srbije

Slučaj je otkriven kada je 8. jula 2020. godine na red ulaznu kontrolu došao BMW britanskih registarskih oznaka, kojim su putovala trojica državljana Velike Britanije turske nacionalnosti.

foto: Carina Srbije

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, odgovorili su da sa sobom nose samo lične stavri i po 3.000 funti po osobi.

foto: Carina Srbije

Da i te kako ima razloga da se u to posumnja, pokazao je snimak skenera za prtljag, na kome se jasno videlo da se u naizgled neotvorenoj kutiji čokoladnog keksa nalazi još nešto osim slatikiša.

foto: Carina Srbije

Кada je sumnjiva kutija keksa otvorena u njoj je pronađeno 10.000 funti spakovanih u aluminijumsku foliju.

foto: Carina Srbije

Daljom kontrolom je i u pakovanju čaja u rinfuzu pronađeno još 5.000 funti, da bi potom i u patikama koje je 53-godišnji putnik nosio na sebi otkriveno još 15.000 funti.

foto: Carina Srbije

Vlasnik do tada pronađenog neprijavljenog novca u novčaniku je imao još oko 1.400 funti, što je ukupno oko 31.500 neprijavljenih funti.

Potom je u torbi, za koju se kao vlasnik javio 49-godišnji suvozač, u kragni spakovane jakne pronađeno 3.000 funti.

Pored toga, u dve kutije čaja putnik je sakrio 4.000 funti, dok je ispod uložaka u njegovim patikama pronađeno još 8.000 funti.

Кako je pomenuti u novčaniku imao oko 500 funti, ukupna suma koju je želeo da ilegalno prenese preko granice je oko 15.500 funti.

Nakon što je putnicima vraćen dozvoljeni iznos u protivvrednosti od po 10.000 evra, uz zapisnik o prekršaju zadržano je ukupno oko 28.000 funti.

(Kurir.rs/Foto: Carina Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track