SAHRANJENI BRAT I SESTRA IZ NOVIH KARLOVACA: Roditelji ne znaju da su ostali bez dece
Foto: Ana Paunković

tuga do neba

SAHRANJENI BRAT I SESTRA IZ NOVIH KARLOVACA: Roditelji ne znaju da su ostali bez dece

Crna Hronika -

N. Ž. (8) i N. Ž. (1), koji su poginuli u udesu kod Slankamena, ispraćeni na večni počinak

Princezo moja najlepša... Jabuko moja, ne idi, molim te, zovi babu da dođe tebi. Muko moja, muko teška.

foto: Facebook

Parali su jauci bake Verice nebo nad lokalnim grobljem u Novim Karlovcima, gde su juče na večni počinak ispraćeni N. Ž. (8) i njegova sestrica N. Ž., beba stara svega godinu dana. Mališani su, da podsetimo, stradali u jezivoj saobraćajnoj nesreći u utorak oko 23 sata, kada je automobil u kome su bili s roditeljima M. Ž. (34) i V. Ž. (26) i bratom M. Ž. (5) sleteo s puta i zakucao se u drvo, između Novih Karlovaca i Novog Slankamena. Roditelji dece teško su povređeni, dok je njihov petogodišnji brat, koji je i dozvao pomoć, prošao s lakim povredama.

majka V. Ž. sa nastradalom bebom
majka V. Ž. sa nastradalom bebomfoto: Facebook

Na poslednjem oproštaju od stradalih mališana na lokalnom groblju tri sveštenika služila su opelo, ali i čitala molitve koje su meštani Karlovaca želeli da posvete dečici. Kiša koja je lila kao iz kabla nije sprečila celo selo da dođe i oprosti se od dece, ali je stala čim su bele kovčežiće izneli iz kapele.

- Ovo je božji znak - čulo se u masi uplakanih meštana, dok su jauci i kuknjava odzvanjali grobljem.

Brat i sestra sahranjeni su u belim sanducima na kojima su zlatnim slovima bila ispisana njihova imena, a oko krsta za bebicu stajao je roze peškir.

- Roditelji i ne znaju da su im deca mrtva. Ne znaju ni da smo ih sahranili. Šta dočekaše jadni ljudi. Jezivo, kakva tragedija - moglo se čuti od okupljenih meštana, dok jedan od njih dodaje:

- Planiraju sad polako ocu, uz lekove, da saopšte da su mu deca stradala. Prema njihovim rečima, ovakva tragedija i sahrana se ne pamti u ovom kraju.

- Ovoliko tuge i bola odavno nije bilo u selu. To su dečica, tek počela da žive - kaže komšinica ove porodice drhtavim glasom.

Na večni počinak brat i sestra su ispraćeni uz cveće, ali i uz plišane mede i loptu. Kada su sanduci spušteni u raku, grobljem se prolomila kuknjava i dozivanje mališana.

Alko-test

Otac vozio pijan

Prema nezvaničnim informacijama, M. Ž., koji je upravljao vozilom u kome su deca stradala, vozio je pijan.

- Prvo merenje pokazalo je da ima 0,8 promila alkohola u krvi, a u ponovljenom testiranju imao je 0,5 promila. Očevici su rekli da je on pre udesa bio na proslavi, gde je popio nekoliko piva - rekao je izvor iz istrage.

Kurir.rs - B. Travica - Foto: Ana Paunković, Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track