BAHATA VASPITAČICA IZ ZVEČANSKE OSUĐENA 8 MESECI USLOVNO: Sud je oslobodio ovih optužbi
Foto: Printscreen

PRVI OSNOVNI SUD

BAHATA VASPITAČICA IZ ZVEČANSKE OSUĐENA 8 MESECI USLOVNO: Sud je oslobodio ovih optužbi

Crna Hronika -

Đurđija Alempijević, bivša negovateljica Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj kojoj se sudilo zbog optužbi za zanemarivanje poverene dece, danas je u Prvom osnovnom sudu u Beogradu osuđena na uslovnu kaznu zatvora u trajanju od osam meseci, koja neće biti izvršena ukoliko u naredne tri godine ne izvrši novo krivično delo.

Sud je takođe bivšoj negovateljici zabranio i da se u naredne četiri godine bavi istim poslom.

Đurđija Alempijević osuđena je zbog toga što je bebu L. S. ošamarila, dok je oslobođena optužbi da je mališane zanemarivala tako što ih je ostavljala na pultu bez nadzora, nije ih izvodila napolje kao i zbog toga što je jedno dete uhvatila za nadlakticu i bacila na krevetac.

foto: Ana Paunković

Podsetimo, ponašanje negovateljice zbog kog je završila pred sudom, jedna majka štićenika Centra zabeležila je mobilnim telefonom. Sud međutim, taj snimak nije uvrstio u dokaze jer je pribavljen na nezakonit način.

U optužnici Prvo osnovno tužilaštvo tražilo je od suda da optuženoj izekne uslovnu kaznu od šest meseci, na dve godine zatvora i zabranu vršenja istog posla u naredne dve godine.

- Smatramo da je tužilaštvo tražilo izuzetno blagu krivičnu sankciju. Uzeli smo u obzir to što je mlada i nije ranije osuđivana, ali i to što nije pokazala žaljenje, imala je indeferentan stav - rekao je sudija u obrazloženju presude.

(Kurir.rs/J. Spasić/FOTO: Printscreen, Ana Paunković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track