BIZARNO: Naručio ubistvo Srbina, pa organizovao sebi sahranu!
Foto: Banda B

zločin u brazilu

BIZARNO: Naručio ubistvo Srbina, pa organizovao sebi sahranu!

Crna Hronika -

Ernandes Oliveira de Silva, osumnjičen da stoji iza likvidacije Marjana Jocića u Brazilu, lažirao svoju smrt, čak je postavio spomenik i dao čitulju u novinama

Ernandes Oliveira de Silva (36), za koga se veruje da je naručio ubistvo Zaječarca Marjana Jocića, nameravao je da izbegne hapšenje tako što je lažirao svoju smrt u Asunsionu, glavnom gradu Paragvaja, prenosi list Ultima ora.

Podsetimo, Jocić je pronađen mrtav u Brazilu u maju ove godine u blizini Plavog jezera, a osumnjičeni za zločin, hrvatski državaljanin Luka Marić (28), uhapšen je prošle nedelje.

žrtva Zaječarac Jocić
žrtva Zaječarac Jocićfoto: Banda B

- Sumnja se da je Silva, koji je navodno vođa bande kojoj je pripadao pokojni Jocić, uz pomoć zaposlenih u opštini nabavio izvod iz knjige umrlih u kome stoji da je preminuo 22. juna usled gušenja i zastoja rada srca - navode mediji. - Koliko je daleko otišao, govori i činjenica da je Silva sam sebi organizovao sahranu, platio je, postavio i spomenik, ali i u novinama dao čitulju. On je, međutim, razotkriven prošlog petka, kada je uhapšen u Kanelonesu, gradiću kraj Montevidea u Urugvaju, sa dokumentima koja su glasila na ime Ruan Kortes de Silva - prenose mediji i dodaju da je De Silva identifikovan na osnovu fotografija i otisaka prstiju.

foto: Printscreen Interpol

Istraga u opštini

U opštini u kojoj je izdata umrlica sprovedena je interna istraga. - Jedan zaposleni je potpisao dokument, ali službenik koji se tereti da je izdao papir nije smrt zaveo u knjigama, pa se sumnja da je potpis falsifikovan. De Silva se inače nalazi na Interpolovoj poternici, na teret mu se stavljaju tri ubistva, ali i trgovina drogom. - Sumnjiči se za ubistvo bivšeg policajca Samira Skandara i golmana Alvarija de Paula Silve u novembru 2019, ali i da je naručio ubistvo Jocića. Navodno, on je Samiru naredio da otme i ubije čoveka zvanog Ptica Trkačica, ali on to nije uradio. Posle toga je navodno angažovao Jocića da likvidira Samira i Alvarija - navode lokalni mediji.

Leš u kamenolomu

Podsetimo, Jocićev leš našla je jedna meštanka u kamenolomu kod Plavog jezera, s ranama koje su nastale usled pucanja iz pištolja. Brazilski mediji su naveli da je pored njega nađen srpski pasoš. Ronioci su u jezeru našli i kola kojima se on navodno dovezao. Inspektor Tijago Dantas rekao je da se na osnovu pasoša može zaključiti da je Jocić često dolazio u Brazil. - U proteklih 10 godina dolazio je u Brazil i vraćao se u svoju zemlju šest puta. Ne znamo da li su ta putovanja bila poslovna ili turistička .

Bili u istom klanu

Osumnjičeni uhapšen u taksiju

Luka Marić uhapšen je pre nekoliko dana u Brazilu zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Jocića. Za njim je inače bila raspisana Interpolova poternica jer je navodno bio član međunarodne kriminalne bande koja se sumnjiči za šverc droge i ubistva, a čiji je član bio i Jocić. - Lociran je u taksiju u Sao Paulu, a kod njega u rancu nađeno je 9.400 dolara i kune, kao i mapa i dva telefona.

(Kurir.rs/ Jelena Ivić, Foto BandaB)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja