JEZIVO! RAZBIO BEBI GLAVU JER JE PLAKALA: Otac je danima  maltretirao i tukao dvomesečnog sina, dete preminulo u bolnici
Foto: Profimedia

TRAGIČAN KRAJ PORODIČNOG NASILJA U VRŠCU

JEZIVO! RAZBIO BEBI GLAVU JER JE PLAKALA: Otac je danima maltretirao i tukao dvomesečnog sina, dete preminulo u bolnici

Crna Hronika -

Dvoipomesečni dečak iz Vršca preminuo je na Institutu za majku i dete u Beogradu, gde se borio za život od kraja juna, nakon što ga je otac T. M. zlostavljao i brutalno pretukao.

Kako saznajemo, dete je sa majkom primljeno u bolnicu 25. juna sa teškim povredama glave, a otac se već dan kasnije zbog nasilja u porodici našao u pritvoru.

Povrede mozga

- Policiji je prijavljeno da je otac danima maltretirao i tresao bebu, najverovatnije jer je plakala. On je uhapšen i posle saslušanja u Osnovnom tužilaštvu u Vršcu određen mu je pritvor. Navodno, nesrećni dečak je prvo dete ovog bračnog para, a sam T. M. je tokom istrage više puta menjao iskaz i iznosio različite odbrane - kaže naš izvor iz istrage.

- Beba je u bolnici bila mesec i po dana, a lekarske prognoze su od samog starta, zbog jako teškog stanja u kome je dopremljena, bile loše. Inače, reč je o detetu koje je rođeno potpuno zdravo, pa su pregledi pokazali da je njegovo stanje definitivno izazvano nasiljem jer je imalo povrede mozga - dodaje izvor. Uprkos svim naporima, mališan je preminuo.

- Osnovno tužilaštvo je naložilo obdukciju, ali je i predmet prebačen na Više tužilaštvo u Pančevu - rekao je naš sagovornik iz istrage.

Čeka se obdukcija

Nebojša Živković, tužilac u Višem javnom tužilaštvu, potvrdio je za Kurir da se ovaj jezivi slučaj dogodio.

- Dete je imalo povrede i funkcije mozga su bile ozbiljno narušene. Lekari su je održavali u životu, ali je, nažalost, preminula. Ocu je određen pritvor, a još uvek se čeka nalaz obdukcije, koja će pokazati šta se tačno dogodilo.

Kada obdukcioni zapisnik stigne kod nas, saslušaćemo T. M. - rekao je Živković za Kurir. Ovo je nastavak serije nasilja nad decom u Srbiji. Podsetimo, Ferdi Jašari iz Zemuna, koji je nasmrt pretukao petomesečnu ćerkicu, koja je preminula u bolnici, takođe samo zato što je plakala, nedavno je osuđen na 14 godina zatvora.

Kurir.rs/J. IVIĆ

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track