ŠKALJARAC SA 9 ŽIVOTA! Runjo preživeo hapšenja, suđenja, pucnjave, GLEDAO KAKO UBIJAJU Vladu Popa...
Foto: Facebook, Screenshot

Kao mačka

ŠKALJARAC SA 9 ŽIVOTA! Runjo preživeo hapšenja, suđenja, pucnjave, GLEDAO KAKO UBIJAJU Vladu Popa...

Crna Hronika -

Miloš Nilović (38), zvani Runjo, koji je označen kao pripadnik crnogorskog kriminalnog škaljarskog klana, pušten je iz pritvora nakon hapšenja na Jahorini. Tako se Nilović ponovo našao na slobodi, a interesantno je da se opet izvukao iz nezgodne situacije jer je do sada nekoliko puta hapšen, oslobođen je u jednom sudskom procesu, izbegao je nedavno atentat na Vračaru i preživeo svojevremeno pucnjavu u jednom beogradskom klubu.

Na slobodi

Uhapšen je 13. avgusta sa još petoricom muškaraca u jednom hotelu na Jahorini. Lisice na ruke tada su stavljene i našim državljanima Mladenu Šipki (38) i Srđanu Rađenoviću (46), kao i Crnogorcima Radivoju Drenkoviću (39) i Bojanu Šćekiću (34). Zajedno sa njima uhapšen je i Milutin Danilović (38) sa Pala. Tokom pretresa oduzeti su pištolj sa 11 metaka, više mobilnih telefona i jedna plastična kesa sa materijom za koju se veruje da je droga.

foto: Kurir

- Danilović je jedini osumnjičeni u ovoj akciji, i to zbog krivičnog dela nedozvoljenog prometa oružja ili eksplozivnih materija, a takođe će biti pokrenut i prekršajni postupak zbog droge - preneli su lokalni mediji. Runjo je nedavno pred Višim sudom u Beogradu oslobođen optužbi za nezakonito nošenje oružja. On je uhapšen sa još devetoricom muškaraca 2017. godine u velikoj akciji policije, kada je u restoranu "Durmitor" na Novom Beogradu pronađeno oružje.

Nilović je 11. maja ove godine u centru Beograda bio meta napada. U bašti jednog lokala na Vračaru, u kojoj je sedeo s grupom mladića, uleteo je maskirani napadač sa automatskim oružjem, koje srećom nije uspeo da upotrebi, jer su ga Nilović i njegovi prijatelji primetili čim je ušao u lokal. Skočili su i pobegli, a napadač s maskom je krenuo za njima, ali nije uspeo da puca. Iste noći zbog pokušaja ubistva uhapšen je crnogorski državljanin Miloš Miljanović.

Ubistvo Popa

On je priveden 2016. godine na informativni razgovor u Budvi, nakon kog mu je boravak otkazan i vraćen je u Srbiju. Pre dve godine bio je na mestu žestoke pucnjave u beogradskom kafiću "Havana".

- Ovo je drugi put da je Nilović preživeo napad, jer je već bio u društvu Vladimira Popovića Popa, vlasnika kafića, kad ga je maskirani napadač 1. decembra 2018. ubio u jednom kafiću u Beogradu - podseća sagovornik Kurira.

Nilović negira

Nemam veze sa "škaljarcima"

Miloš je demantovao da ima bilo kakve veze sa "škaljarcima". - Preko glave mi je svega, stavljaju mi metu na glavu, da sam kum škaljarskog klana. Veze nemam ni sa škaljarskim, ni sa kavačkim klanom, niti vodim rat s nekim. Niti se bavim kriminalom, niti prodajem drogu. Niti vodim rat s nekim - rekao je Nilović tada.

(Kurir.rs/E.K./ Foto)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track