PLAĆENIK KOJI JE LIKVIDIRAO SRBINA U EKVADORU KONAČNO UHAPŠEN: Upucao Spasića pred ženom i ćerkom pre tačno mesec dana
Foto: printscreen

sačekuša

PLAĆENIK KOJI JE LIKVIDIRAO SRBINA U EKVADORU KONAČNO UHAPŠEN: Upucao Spasića pred ženom i ćerkom pre tačno mesec dana

Crna Hronika -

Policija iz Ekvadora uhapsila je muškarca osumnjičenog da je pre tačno mesec dana u tržnom centru u gradu Samborondon likvidirao Nišliju Sašu Spasića (56).

Spasić je izrešetan naočigled supruge i ćerke, kada je posle šopinga seo u kafić da popije kafu.

- Tamnoputi mladić, koji je identifikovan kao izvršilac ubistva srpskog državljanina uhapšen je u petak uveče. Biće ispitano da li je umešan i u druge zločine - rekla je ministarka Marija Paula Romo. Istražitelji smatraju da je ubistvo Srbina naručeno.

uhapšen posle mesec dana
uhapšen posle mesec danafoto: policija ekvadora

- Osumnjičeni plaćeni ubica identifikovan je odmah nakon pucnjave, jer su kamere zabeležile ubistvo, a na snimku se vidi i lice napadača. Na snimku se vidi kako mlađi, crni muškarac ustaje sa klupe na kojoj je sedeo neko vreme, prelazi parking, prilazi Spasiću, vadi pištolj i puca u njega - rekao je izvor.

Da je zločin planiran govori i činjenica da je atentator pobegao motorom, na kom ga je čekao saučesnik.

Farmakomafija

Spasić je imao ličnu kartu Ekvadora i prebivalište u toj državi, a poslednji put je u tu zelju ušao u martu i imao je vizu na 18 meseci. Nišlija se navodno bavio trgovinom lekovima i medicinskom opremom, a sumnja se da se osim ovog posla, bavio i švercom droge, iako ga nema u evidenciji tamošnje policije.

- Pucao je iz neposredne blizine, a nijedan metak nije pogodio žrtviu ženu, što ukazuje na to da se radi o profesionalcu - naveli su mediji.

Prema policijskoj evidenciji, likvidacija u tržnom centru povezana je sa trgovinom narkoticima. - U kući Spasića nađeni su dokazi o tome da je on trebalo da dogovori transport narkotika iz Ekvadora. Nađeno je i 250.000 dolara - rekao je komandant ekvadorske policije.

Ekvadorska policija još ispituje povezanost ove brutalne likvidacije Spasića, sa hapšenjem Australijanca i Izraelca Saja Dahana (43), početkom juna, koji su se predstavljali kao agenti američke Agencije za borbu protiv narkotika (DEA). Tu se istraga vodi sa američkom agencijom kako bi se utvrdila njihova stvarna uloga i razlog boravka na tlu Ekvadora, kao i veza sa Spasićem. Australijanac i Izraelac su kod sebe imali lažna diplomatska dokumenta, a Izraelac je bio povezivan sa sinom bivšeg predsednika Ekvadora, Abdala Bukarana.

Međutim, istraga je u neku ruku stopirana, jer je upravo Izraelac Šaj Dahan, 8. avgusta ubijen u ekvadorskom zatvoru i to tupim predmetom u glavu dok je spavao.

(Kurir.rs/ J.I./ Foto: ekvadorska policija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track